Tgrt Haber

KAAN yarışa girdi, ABD'ye uyarı gecikmedi: Geride kalacaksınız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
15 Ağustos 2023 15:41 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 15:59
KAAN yarışa girdi, ABD'ye uyarı gecikmedi: Geride kalacaksınız

ABD merkezli Foreign Policy dergisi, yerli imkanlarla üretilen KAAN'ın savaş jeti pazarına girmesiyle ABD'ye ciddi bir uyarıda bulundu. KAAN'ın üstün özelliklerini örnek gösteren dergi, ABD'nin bu sürece uyum sağlamazsa geride kalacağını belirtti.

Yerli imkanlarla üretilen KAAN​'ın yarışa katılmasıyla, dünyada beşinci nesil savaş uçağı​ teknolojisindeki rekabette dengeler değişti... ABD​ merkezli Foreign Policy dergisi, havadaki yarışla ilgili yayınladığı analizde KAAN'ın üstün özelliklerine dikkat çekip ABD'ye uyarıda bulundu. 

TÜRKİYE​ YARIŞA KAAN İLE KATILDI

Ortaya çıkan trende ilişkin Türkiye'nin konumundan bahsedilen analizde, "KAAN savaş uçağı ile katıldılar" denildi. TUSAŞ'a göre KAAN, üstün hava hakimiyetini yeni silahlarla artırılmış havadan havaya muharebe menzili, süpersonik hızda dahili silah yuvalarından hassas ve tam vuruş, yapay zeka ve nöral ağ desteğiyle artırılmış muharebe gücü ile sağlıyor.

ULUSAL SAVAŞ UÇAKLARI GERİ DÖNÜYOR

Jet motorlarının yüksek profilli savaş uçağı veya tank satışlarıyla karşılaştırıldığında önemsiz gibi görünmesine rağmen, gelişmelerin ulusal savaş uçaklarının geri döndüğüne dair küresel bir eğilime işaret ettiği vurgulandı.

Güney Kore'nin, bu trendde KF-21 Boramae ile yer aldığı, Tayvan'ın Ching-Kuo ile geri dönüş yaptığı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ise kendi uçağını inşa etme hedefini bu yılın başlarında ortaya koyduğu ifade edilen analizde, Suudi Arabistan'ın ise İtalya - İngiltere - Japonya ortaklığındaki savaş jeti programına katılabileceği aktarıldı.

"ABD UYUM SAĞLAMAZSA GERİDE KALACAK"

"F-35 ve ABD yeni rekabete ayak uydurabilecek mi?" sorusuna cevap aranan analizde, ABD'nin diğer ülkelerin jetlerine güç sağlayan sistem ve teknolojilerin satışına ayak uydurmazsa küresel savunma pazarında geride kalacağı uyarısı yapıldı.

KAAN yarışa girdi, ABD'ye uyarı gecikmedi: Geride kalacaksınız

Söz konusu analizde, "Washington, diğer ülkelerin jetlerine güç sağlayan sistem ve teknolojilerin satışına öncelik vererek ayak uydurmazsa, ABD küresel savunma pazarında geride kalacak" ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...