Tgrt Haber

Kandil gecesi camiye kanlı saldırı! Pakistan'da çok sayıda ölü ve yaralı

Editör: Coşkun Alperen Yıldırım / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
29 Eylül 2023 11:44 - Güncelleme : 29 Eylül 2023 13:34

Pakistan'da kandil gecesinde camide iki bombalı saldırı birden. Camideki kanlı saldırıların ilkinde 52 kişi hayatını kaybetti, 130'dan fazla kişi ise yaralandı. Ülkede hastanelerin tümünde acil durum ilan edilirken ikinci saldırı gerçekleştirildi. Hayber Pakhtunkhwa eyaletindeki camide de Cuma namazı sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

Pakistan​'da düzenlenen intihar saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez, camiler hedef alındı. İlk saldırı Belucistan​ eyaletinde bir cami​ yakınında düzenlendi. Bombalı intihar saldırısında 52 kişi hayatını kaybetti. 

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Hazreti Muhammed'in (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) doğum günü olan Mevlid Kandili vesilesiyle çok sayıda kişinin toplandığı Medine Cami yakınında bombalı saldırı​ gerçekleştirildi. 

Kandil gecesi camiye kanlı saldırı! Pakistan'da çok sayıda ölü ve yaralı

Mastung polisinden Attahul Munim tarafından yapılan açıklamada, intihar saldırısı​ neticesinde 52 kişinin hayatını kaybettiği, 130'dan fazla kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırganın ise bir polis aracının yakınında kendisini havaya uçurduğu aktarıldı. 

Kandil gecesi camiye kanlı saldırı! Pakistan'da çok sayıda ölü ve yaralı

Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, ülkede hastanelerin tümünde acil durum ilan edildi. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

PAKİSTAN'DA İKİNCİ BOMBALI SALDIRI

Pakistan ikinci bombalı saldırıyla sarsıldı. Ülkenin kuzeybatısındaki Hayber Pakhtunkhwa eyaletine bağlı Hangu kentindeki bir camide de Cuma namazı sırasında bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Patlamanın şiddetiyle caminin çatısı çöktü. Bölgeye polis ve ambulans ekipleri sevk edildi. Polisten yapılan açıklamada, saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Camide 30-40 kişinin bulunduğu belirtiliyor.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...