Tgrt Haber

Kızıldeniz'de savaş çanları... ABD gemisi yine hedefte

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
31 Ocak 2024 10:45 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 10:47
Kızıldeniz'de savaş çanları... ABD gemisi yine hedefte

Kızıldeniz’de yine bölgedeki gerginliği had safhaya çıkaran bir olay yaşandı. Husiler, ABD donanmasına ait bir savaş gemisini füzeyle vurdu.

İran destekli Husiler​, Gazze Şeridi​'ni abluka altına alan işgalci İsrail'e desteğini açıklayan ABD​'yi hedef almaya devam ediyor. Husiler, Kızıldeniz'de bulunan ABD donanmasına ait bir savaş gemisini füzeyle vurdu.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımnda, Kızıldeniz’de Husi güçlerinin ABD donanmasına düzenlediği saldırıya ilişkin detayları aktardı.

YEMEN​ SALDIRISINA KARŞILIK OLARAK VERİLDİ

ABD donanmasına ait "USS Gravely" gemisini deniz füzeleriyle hedef aldıklarını aktaran Seri, söz konusu saldırının Filistin halkına destek ve ABD ile İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarına karşılık vermek için gerçekleştirildiğini ifade etti.

Kızıldeniz'de savaş çanları... ABD gemisi yine hedefte
(USS Gravely)

Seri açıklamasının devamında şunları aktardı:

“Yemen Silahlı Kuvvetleri, Kızıldeniz ve Umman Denizi’nde ülkemize yönelik saldırıya katılan tüm Amerikan ve İngiliz savaş gemilerinin güçlerimizin hedef bankası içinde olduğunu ve ülkemizin, halkımızın ve milletimizin meşru savunma hakkı kapsamında hedef alınacağını teyit etmektedir”

"İSRAİL GEMİLERİ ENGELLENMEYE DEVAM EDİLECEK"

Yemen halkının Filistin davasına ilişkin tutumuna da dikkat çeken Seri, “Yemen Silahlı Kuvvetleri, Gazze'ye yönelik saldırı duruncaya ve abluka kaldırılıncaya kadar İsrail'e ait veya bağlantılı gemilerin, işgal altındaki Filistin limanlarına gidişini veya seyrüseferini engellemeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...