Tgrt Haber

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro Filistin'de büyükelçilik açacaklarını duyurdu

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Ekim 2023 10:05 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 10:25
Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro Filistin'de büyükelçilik açacaklarını duyurdu

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail'in ve Filistin'in Bogota büyükelçilikleriyle görüşmesinin ardından Ramallah'ta büyükelçilik açacağını bildirdi.

Kolombiya​ Cumhurbaşkanı Gustavo Petro​, İsrail'in ve Filistin​'in Bogota büyükelçilikleriyle görüşmesinin ardından Ramallah​'ta flaş bir karara imza attı. Petro, ülkesinin Filistin'de büyükelçilik açacağını duyurdu.

"İKİ BAĞIMSIZ VE ÖZGÜR DEVLET" VURGUSU

Petro, sosyal medya hesabı X'teki paylaşımında, İsrail'in Bogota Büyükelçisi Gali Dagan ve Filistin'in Bogota Büyükelçisi Raoulf Almalk ile bir araya geldiğini ifade ederek Büyükelçiler ile çekilen fotoğraflarını paylaştı.

Büyükelçilerle görüşmesinden sonra Ramallah'ta elçilik açacağını belirten Petro, "İki bağımsız ve özgür devletin önünü açacak bir uluslararası barış konferansına ulaşma konusundaki tutumumu ifade ettim. Barış içinde yaşaması gereken ve bu haklara sahip İsrailli ve Filistinli çocuklara dayanışmamı vurguladım" dedi.

https://twitter.com/petrogustavo/status/1715119724776894563

Gazze'ye insani yardım taşıyan bir uçak göndereceklerini ifade eden Petro, "Kolombiya, büyükelçiliğini Filistin Ramallah'ta açacak" diye konuştu.

PETRO'DAN FİLİSTİN'E DESTEK

Petro, 9 Ekim'de X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in Hamas'ın saldırısına cevap verme şeklini eleştirmişti.

İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinli çocukların fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşan Petro, "Filistinli çocukların huzur içinde uyumasının tek yolu, İsrailli çocukların huzur içinde uyumasıdır. İsrailli çocukların huzur içinde uyumasının tek yolu, Filistinli çocukların huzur içinde uyumasıdır" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...