Tgrt Haber

Son dakika! Putin, Wagner'e iki seçenek sundu: Ya orduya katılın ya da gidin

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
26 Haziran 2023 22:03 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 23:19
Son dakika! Putin, Wagner'e iki seçenek sundu: Ya orduya katılın ya da gidin

Son dakika haberi: Wagner Grubu'nun sadece 24 saat süren isyanının sona ermesinin hemen ardından ulusa sesleniş konuşması yapan Rusya lideri Vladimir Putin, Wagner üyelerine iki seçenek sundu. Putin, "Wagner askerleri ya Rusya Savunma Bakanlığı ile kontrat imzalayacaklar ya da Belarus'a gidecekler" dedi.

Paralı asker grubu Wagner'in Putin​ yönetimine baş kaldırarak darbe girişiminde bulunmasının ardından tüm dünyayının gözü Rusya​'ya çevrildi. 25 bin askerle Moskova’ya doğru harekete geçen Wagner’i Vladimir Putin, vatana ihanetle suçlamıştı. Tüm dünyanın dikkatle takip ettiği 24 saatlik isyan Belarus​'un araya girmesiyle çözüldü. İsyan sonrası açıklama yapan Wagner​ Grubu'nun lideri Yevgeniy Prigojin​, 1 Temmuz'da Wagner'in tasfiye edileceğini duyurdu. Bölgede tüm bu gelişmeler yaşanırken kameraların karşısına geçen Putin, ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi.

Rusya halkına desteğin için teşekkürlerini sunan Putin, iç karışıklı çıkarılmasına yönelik her eylemi başarısız olacağını söyledi. Silahlı isyanların her ne şekilde olursa olsun bastıralacağının altını çizen Putin, "Rusya vatandaşları birlik beraberlik sergiledi" dedi.

"SİLAHLI İSYANLAR HER NE ŞEKİLDE OLURSA OLSUN BASTIRILACAKTIR"

Putin'in konuşmasından satır başları:

Rusya halkına desteği için teşekkür ederim, bu gösterdi ki Rusya'da iç karışıklık çıkarılmasına yönelik her eylem başarısızlığa mahkumdur. Silahlı isyan her ne şekilde olursa olsun bastırılacaktır.

Rus ordusu sadakatini göstermiştir. Toplumumuz her türlü şantajı başarısız kıldı. Rus halkına vatanseverlikleri için teşekkür ederim. Toplumumuz birleşti, isyanı bastırmak için devlete harekete geçti. Rusya vatandaşları birlik beraberlik sergiledi, ülkenin geleceği herkesi birleştirdi. İsyanın organizatörleri, vatana ihanet ettikten sonra yanındakilere de ihanet ettiler.

"KAN DÖKMEYEN TÜM WAGNER MENSUPLARINA TEŞEKKÜR EDERİM"

Kan dökmeyen tüm Wagner mensuplarına teşekkür ediyorum. Wagner savaşçıları isterlerse sevdiklerine dönebilir, Belarus'a gidebilir ya da Rusya Savunma Bakanlığı saflarında görev yapmaya başlayabilirler. 

"BU YAŞANANLAR KİEV'DEKİ NEONAZİLERİN İSTEDİĞİ ŞEYDİ"

Wagner askerleri ya Rusya Savunma Bakalığı ile kontrat imzalayacaklar ya da Belarus'a gidecekler. Wagner askerlerinin çoğu vatansever kişilerdir, onlar da ayaklanma sırasında kullanıldılar. Bu yaşananlar Kiev'deki Neonazilerin istediği şeydi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...