Tgrt Haber

Kuzey Kore'den ABD'ye İsrail tepkisi: İşgale ve katliama zemin hazırladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Kasım 2023 10:40 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 10:55
Kuzey Kore'den ABD'ye İsrail tepkisi: İşgale ve katliama zemin hazırladı

Kuzey Kore'nin resmi yayın organlarından Rodong Sinmun Gazetesi, İsrail'e silah desteği sağlayan ABD'ye sert tepki gösterdi. Gazete, ABD'yi Orta Doğu'daki durumu daha da kötüleştiren bir "savaş tüccarı" olarak nitelendirdi.

İsrail’in abluka altına aldığı Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 11 bine yaklaştı.

Savaşın ilk gününden bu yana İsrail'e desteğini açıklayan ABD​'ye tepkiler gelmeye devam ediyor. Kuzey Kore​'de iktidarın resmi yayın organı Rodong Sinmun Gazetesi, İsrail'e destek veren ABD'ye sert sözlerle eleştirdi.

Gazetede yer alan haberde; ABD'nin ölümcül askeri ekipmanlarını sistematik olarak İsrail'e göndererek "işgale ve katliama" zemin hazırladığını aktarıldı.

"UTANMAZLIK..."

Washington'un görünürde demokratik değerleri savunurken, diğer ülkelere silah sattığının altını çizen gazete; ABD, barışı ve güvenliği tehdit eden bir "savaş tüccarı" olarak nitelendirildi.  Washington'un başka ülkelerin iç işlerine müdahale etmesinin ise "utanmazlık" olduğu vurgulandı.

"SALDIRILAR DERHAL SONA ERMELİ"

Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Kim Song, geçtiğimiz günlerde BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada isim vermeden "bazı ülkelerin" İsrail'i ve saldırılarını destekleyerek Gazze Şeridi​'ndeki durumu daha da kötüleştirdiğini ifade etmişti. Kim, mevcut krizin derhal sona ermesi ve tüm sivillerin korunması gerektiğini belirtmişti.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...