Tgrt Haber

Maduro'dan dünyaya İsrail çağrısı: Filistin halkına yaptığı soykırıma 'dur' denmeli

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
08 Kasım 2023 19:06 - Güncelleme : 08 Kasım 2023 19:20

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarına tepki gösterip, dünyaya çağrıda bulundu. İnsanlığın artık ayağa kalması ve İsrail'in Filistin halkına yaptığı 'soykırıma dur' denilmesi gerektiğini söyleyen Maduro, "Kadınlar ve çocuklar korkunç şekilde öldürülüyor" dedi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi​'ne yönelik havadan, denizden ve karadan düzenlediği saldırılar tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 10 bini geçti. İnsani yardımların kesildiği Gazze'de sağlık sistemiyse tamamen çöktü. İsrail'in saldırıları devam ederken Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro​, dünyaya çağrıda bulundu. 

"İNSALIK ARTIK AYAĞA KALKMALI"

İsrail'in Gazze'de masum insanları hedef aldığını aktaran Maduro, "New York Times'da bir makale okudum. Bu makaleyi yazan analist, Gazze'deki durumu Nazilerin Yahudilere yaptığı katliamla kıyaslıyor. Gaz odalarına ilk olarak kadınlar ve çocuklar atılmıştı. Bugün görüyoruz ki, İsrail aynısını Filistin​ halkına uyguluyor. Kadınlar ve çocuklar korkunç şekilde öldürülüyor. İnsanlık artık ayağa kalkmalı ve İsrail'in Filistin​ halkına yaptığı soykırıma 'dur' demeli" dedi.

"SOYKIRIMIN DURDURULMASI İÇİN TEK SES OLALIM"

Sosyal medya hesabı X'ten bir paylaşım yapan Maduro, "Venezuela'nın Filistin​ halkıyla dayanışması kapsamında, Filistin​ Büyükelçisi Fadi Alzaben'i konuk ettim. Yahudilere, Katoliklere ve Müslümanlara bir kez daha sesleniyorum. Filistin​ halkına yönelik soykırımın durdurulması için tek ses olalım" mesajını paylaştı.

Öte yandan Maduro, 10 Ekim'deki açıklamasında da Gazze'de ayrım gözetmeksin sivillerin yaşadığı binaların bombalandığını belirterek, İsrail'in Filistin​ halkına karşı "soykırım" yaptığını vurgulamıştı.


Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...