Tgrt Haber

Mali'de isyancılar tuzağa düşürdü, Rus paralı asker grubu Wagner çok sayıda askerini kaybetti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
28 Temmuz 2024 09:35 - Güncelleme : 28 Temmuz 2024 09:35

Mali'nin kuzeyindeki Tuareg isyancıları tuzağa düşürdü, Rus paralı asker grubu Wagner çok sayıda askerini kaybetti. Cezayir sınırına yakın yerlerde Wagner birliklerinin de aralarında olduğu en az 53 kişi öldürüldü. 

Mali​'de ordu, 2 askerinin hayatını kaybettiğini, 20 isyancının ise öldürüldüğünü duyurdu. Tuareg isyancıları ise hareke geçti ve Cezayir sınırına yakın 2 günlük çatışmada orduda görev yapan düzinelerce asker​ ve Wagner​ paralı birliklerine saldırdılar. 

Mali'deki Tuareg isyancıları, aralarında Rus paralı asker grubu Wagner'in de olduğu 53 kişiyi öldürdüler. 

Mali'de isyancılar tuzağa düşürdü, Rus paralı asker grubu Wagner çok sayıda askerini kaybetti - 1. Resim

Tuareg isyancıları iddialarını ispatlamak adına öldürdükleri askerlerin de görüntülerini paylaştı. Paylaşılan görüntülerde pusuya düşürülen araçların küle döndüğü ve çok sayıda Wagner askerinin cansız bedenlerinin yerlere serildiği görülüyor.

Mali'de isyancılar tuzağa düşürdü, Rus paralı asker grubu Wagner çok sayıda askerini kaybetti - 2. Resim

ÇOK SAYIDA ARACA DA EL KOYDULAR

İsyancı hareket, Barış, Güvenlik ve Kalkınma için Kalıcı Stratejik Çerçeve (CSP-PSD), Tinzaouaten sınır kasabasında yaşanan çatışmalarda zırhlı araçlar, kamyonlar ve tankerlere el koyduğunu bir bildiriyle duyurdu.

Öte yandan isyancı grup dün de yüzlerce kilometre uzaklıktaki Kidal kasabasında düşen bir helikopterin de hasar gördüğünü söyledi.

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...