Tgrt Haber

Marapi Dağı'nda soğuk lav patlaması! Endonezya felaketi yaşıyor

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 May 2024 01:17 - Güncelleme : 12 May 2024 01:18
Marapi Dağı'nda soğuk lav patlaması! Endonezya felaketi yaşıyor

Endonezya'da yaşanan soğuk lav patlamasıyla bölge halkı felaketi yaşıyor. Yaşanan afette ölü ve yaralılar olduğu tahmin edilirken lavın etkileriyle yaşanan heyelan korkunç görüntüler oluşturdu.

Endonezya​'nın Batı Sumatra eyaletinde bulunan Tanah Datar Bölgesi'nde yer alan Rambatan köyü, Marapi Dağı'ndan gelen soğuk lav patlamasıyla sarsıldı. Patlama sonucunda evler ve pirinç tarlaları büyük hasar gördü, köye giden yollar da kapandı. Soğuk lav patlaması sonucunda yaşanan heyelanlar, Rambatan köyüne giden yolları tahrip ederek bölgenin izole olmasına yol açtı.

Marapi Dağı'nda soğuk lav patlaması! Endonezya felaketi yaşıyor - 1. ResimBölge sakinleri, kendi imkanlarıyla arama-kurtarma ve hasar tespit çalışmaları yürütürken, yetkililer tarafından yapılan açıklamada, felakette bir kişinin hayatını kaybettiği ve birçok kişiden haber alınamadığı bildirildi.

Marapi Dağı'nda soğuk lav patlaması! Endonezya felaketi yaşıyor - 2. Resim

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...