Tgrt Haber

Moskova taşınıyor! Wagner'in merkezi ele geçirme ihtimali Kremlin'i harekete geçirdi

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
24 Haziran 2023 15:50 - Güncelleme : 24 Haziran 2023 17:26
Moskova taşınıyor! Wagner'in merkezi ele geçirme ihtimali Kremlin'i harekete geçirdi

Wagner grubunun Moskova'ya ilerleyişi sürerken, Rusya Araştırmaları Enstitüsü, sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamada bulundu. Her ihtimale karşı merkezin Moskova'dan taşındığı bildirilirken, uçuş planı da verildi.

Rusya​, Ukrayna​ savaşı sürerken aniden büyük bir krizin içine düştü. Ukrayna işgalinde kilit rol oynayan Rus paralı asker grubu Wagner​, Moskova'ya başkaldırdı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu​'ya meydan okuyan Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin​'in, Rostov şehrinin kontrolünü ele geçirerek isyana başladı.

Tüm dünyanın yakından takip ettiği olaylara ilişkin konuşan Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin, olayı darbe olarak nitelendirirken başkent Moskova'da da hareketli anlar yaşanmaya devam ediyor.

PUTİN'İN UÇAĞI HAVALANDI

Rusya Cumhurbaşkanlığına ait uçak Petersburg'a gitmek üzere Moskova'dan havalandığı belirtildi.

Moskova taşınıyor! Wagner'in merkezi ele geçirme ihtimali Kremlin'i harekete geçirdi

MERKEZ TAŞINIYOR

Rusya Araştırmaları Enstitüsü, sosyal medya hesabından bir bilgi paylaştı. Moskova’dan devlete ait uçakların St.Petersburg’a havalanmaya başladığı bilgisinin yer aldığı tweette uçuş planı verilerek bazı yöneticilerin merkezi Moskova’dan St.Petersburg’a taşıdığı bildirildi.

Rusya Araştırmaları Enstitüsü'den yapılan paylaşımda;

"Moskova’dan devlete ait uçaklar St.Petersburg’a havalanmaya başladı. Bazı yöneticilerin merkezi Moskova’dan St.Petersburg’a taşıdığı bildiriliyor." ifadeleri kullanıldı.

Wagner’ın Moskova’yı ele geçirme ihtimaline karşı Moskova’daki komuta merkezleri ve üst düzey kurumların St.Petersburg’a taşınması için hazırlık yapıldığı bildiriliyor.

https://twitter.com/rusencenter/status/1672574567330590721

PUTİN KREMLİN'DE

Öte yandan Putin'in Kremlin'de çalışmalara devam ettiği bilgisi de paylaşıldı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...