Tgrt Haber

NATO'dan dikkat çeken iddia: Rusya, Ukrayna'ya büyük bir taarruza hazırlanıyor!

13 Şubat 2023 17:03 - Güncelleme : 13 Şubat 2023 17:20
NATO'dan dikkat çeken iddia: Rusya, Ukrayna'ya büyük bir taarruza hazırlanıyor!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde bir sene dolmasına yakın yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Stoltenberg, Rusya'nın baharda yeni, büyük bir taarruz başlatacağını, cepheye ise binlerce ilave asker sürdüğünü iddia etti.

NATO​ Genel Sekreteri Jens Stoltenberg​, 14-15 Şubat'ta düzenlenecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Rusya​'nın Ukrayna​'ya saldırısının başlamasından bu yana neredeyse 1 yılın geride kaldığını hatırlatılan Stoltenberg, Rusya'nın yeni bir büyük taarruz başlatmasına ilişkin beklentisinin sorulması üzerine "Gerçek şu ki taarruzun halihazırda başladığını gördük. Çünkü şu anda gördüğümüz şey Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in binlerce askeri cepheye gönderdiği, büyük kayıpları göze aldığı ve Ukraynalılar üzerinde baskıyı artırdığı." dedi.

Stoltenberg, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in barışa hazırlandığına ilişkin bir gösterge göremiyoruz. Gördüğümüz şey Putin ve Rusya'nın Ukrayna'yı kontrol etme isteği." dedi.

SAVAŞ UÇAĞI TARITIŞMALARI

Ukrayna'nın NATO ülkelerinden savaş uçağı talep etmesi hakkındaki görüşü sorulan Stoltenberg, savaş uçağı göndermenin çok uzun vadeli bir destek olacağını, kısa vadede Ukrayna'ya desteğin nasıl artırılacağına bakmak gerektiğini ifade etti.

Stoltenberg, savaşın başından bu yana aşamalar halinde önce tanksavarlar, sonra topçu sistemleri, daha sonra hava savunması ve ağır silahlar gönderilmesine yoğunlaşıldığını hatırlatarak, NATO ülkelerinin savunma bakanlarının yarınki toplantıda uçak göndermeyi de ele almasını beklediğini söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...