Tgrt Haber

NATO’dan İran’a ‘Rusya’ uyarısı: Askeri yardımlar kabul edilemez

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Ekim 2022 06:39 - Güncelleme : 26 Ekim 2022 08:22
NATO’dan İran’a ‘Rusya’ uyarısı: Askeri yardımlar kabul edilemez

Rusya ile Ukrayna arasında süren savaşta Moskova yönetimine silah yardımında bulunduğu iddia edilen İran’a bir uyarıda NATO’dan geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İran'ı savaşta Rusya'ya yardım etmemesi için çağrıda bulundu.

Dünyanın dört gözle takip ettiği Rusya​ ile  Ukrayna​ arasındaki savaşta  NATO’dan dikkat çeken açıklama geldi. İran’ın Rusya’ya yardım ettiği iddiasına ilişkin açıklamalarda bulunan NATO​ Genel Sekreteri Jens Stoltenberg son günlerde Tahran yönetiminin Moskova’ya askeri yardımda bulunduğunu gördüklerini vurguladı.

"Bu kabul edilemez" diyen Stoltenberg, Rusya'ya hiçbir ülkenin yardım etmemesi gerektiğini belirtti. Stoltenberg, bazı NATO ülkeleriyle AB'nin, İran'a  yaptırım uygulamasını memnuniyetle karşıladığını kaydetti.

"PUTİN BAŞARISIZ OLDUKÇA SALDIRGANLIĞINI ARTTIRIYOR”

Savaşın kritik bir dönemden geçtiğini söyleyen Stoltenberg, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, başarısızlıklarına muharebe alanında daha fazla saldırganlıkla karşılık verdiğini" dile getirdi. Rusya'nın sivillere, yerleşim alanlarına ve sivil altyapıya saldırılar yaptığını belirten Stoltenberg şu ifadeleri kullandı:

“SAHTE BANALER ÜRETİYORLAR”

"Rusya şimdi de Ukrayna'nın kendi topraklarında radyolojik kirli bomba kullanmaya hazırlandığı şeklinde yanlış iddialarda bulunuyor. NATO müttefikleri, çok açık şekilde yanlış olduğu görülen bu suçlamayı reddetmektedir. Rusya, sıklıkla kendi yapmaya niyetlendikleri şeylerle başkalarını suçluyor. Bunun örneğini Suriye'den Ukrayna'ya daha önce de gördük. Rusya gerginliği daha da tırmandırmak için sahte bahaneler kullanmamalı. Dünya bunları yakından izliyor."

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...