Tgrt Haber

Nijer'de devrik liderin yaşam koşulları her geçen gün kötüye gidiyor! İstifa vermedi

10 Ağustos 2023 08:51 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 09:15
Nijer'de devrik liderin yaşam koşulları her geçen gün kötüye gidiyor! İstifa vermedi

Nijer'de askeri cunta tarafından devrilen Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum'un yaşam koşulları gün geçtikçe kötüleşiyor. Sarayında alıkonulan devrik liderin yiyecekleri tükendi, elektriği ve suyu ise yok. 

Batı Afrika ülkesi Nijer​'de gerçekleştrilen darbenin ardından iç karışıklık sürüyor. Devrik lider Muhammed Bazum halen cunta tarafından alıkonulmuş bir halde. Üstelik danışmanının Associated Press'e yaptığı açıklamalara göre, yaşam koşulları gün geçtikçe kötüye gidiyor. Ev hapsinde olan cumhurbaşkanının yiyecekleri tükenmek üzere. Eşi ve oğluyla beraber Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bulunan Bazum'un elektriği ve suyu da yok.

''İSTİFA ETMEYECEK''

Danışmana göre aile elektrik olmadan yaşıyor ve yemek olarak sadece pirinç ve konserve malzemeleri kaldı. Bazum şu an için iyi sağlık durumunda ve asla istifa etmeyecek, danışmanın ifadesine göre.

Danışman, hassas durumu medya ile tartışmak için yetkilendirilmediği için anonim olarak konuştu.Bazoum'un siyasi partisi, başkanın yaşam koşullarını onaylayan bir açıklama yayınladı ve ailenin aynı zamanda akan su olmadan kaldığını belirtti.

Nijer'de devrik liderin yaşam koşulları her geçen gün kötüye gidiyor! İstifa vermedi

ABD ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Salı günü son diplomatik çabalar hakkında Bazoum ile görüştüğünü söyledi. Bir sözcü, Blinken'ın "Başkan Bazoum ve ailesinin güvenliği en önemli öncelik" olduğunu vurguladığını belirtti. Bazoum'un partisi, koşullarının zor olduğunu belirten bir açıklama yayınladı. ECOWAS liderleri yarın krizin sonraki aşamasını görüşmek üzere bir araya gelecek.

NİJER'DE DARBE

Nijer’in devrik lideri Devlet Başkanı Muhammed Bazoum, 26 Temmuz'da Muhafız Alayı tarafından Başkanlık Sarayı'nda alıkonulmuş, sonrasında Ordu Sözcüsü Amadou Abdramane ulusal kanalda darbe bildirisi okumuştu. Abdramane, anayasanın feshedildiğini, tüm kurumların askıya alındığını ve ülkenin sınırlarının kapatıldığını açıklamıştı.

Nijer'de devrik liderin yaşam koşulları her geçen gün kötüye gidiyor! İstifa vermedi

Askeri darbenin ardından geçiş hükümeti kurulmuş, darbeye liderlik eden 62 yaşındaki Devlet Başkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Omar Tchiani olarak da bilinen Abdourahmane Tchiani, "Vatanı Koruma Ulusal Konseyi"nin başkanı olmuştu.

Nijer'de 1960'ta Fransa'dan bağımsızlığını kazanmasından bu yana 4 darbe yaşandı.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...