Tgrt Haber

Önce çocuklarını tutukladılar sonra evlerini vurdular: Zalabani ailesi o anları TGRT Haber'e anlattı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
11 Kasım 2023 20:55 - Güncelleme : 11 Kasım 2023 21:05
gazze,israil

Gazze'de binlerce sivili öldüren İsrail ordusu, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e yönelik saldırılarını da yoğunlaştırdı. İsrail güçleri, 2022'de tutukladıkları 14 yaşındaki Muhammed Zalabani'nin Kudüs'teki evini bombaladı. Cezaevindeki Zalabani'nin anneannesi Besime Zalabani, o anları TGRT haber ekibine anlatırken gözyaşlarına boğuldu. İsrail askerinin ailesine acımasızca saldırdığını söyleyen Zalabani, cezaevindeki torununun hayatından da endişe ediyor.

İsrail, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Filistinlilerin kaldığı mülteci kamplarına olan baskısını artırdı. Gazze’de binlerce sivili öldüren İsrail ordusu, Doğu Kudüs'teki Filistinlilerin yaşadığı Şuafat Mülteci Kampı’na geçtiğimiz günlerde baskın düzenledi.

İsrail güçlerinin hedeflerinde 2022 yılında tutukladıkları 14 yaşındaki Muhammed Zalabani'nin evi vardı.

TUTUKLU ÇOCUĞUN EVİNİ HAVAYA UÇURDULAR

Mülteci kampına 20'den fazla askerle giren İsrailliler önce evi ablukaya aldı, sonra ateş açtı. İsrail güçleri daha sonra patlayıcı kullanarak evi kullanılamaz hale getirdi.

TGRT Haber muhabiri Emre Diner ve kameraman Yusuf Öztürk, Şuafat Mülteci Kampı'na giderek Zalabani ailesinin üyeleriyle konuştu.

Cezaevindeki Muhammed Zalabani'nin anneannesi Besime Zalabani, o anları TGRT Haber ekibine anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

'AİLEMİ ACIMASIZCA DÖVDÜLER'

İsrail askerlerinin kendilerine evde arama yapacaklarını söylediklerini ve bu yüzden 24 saat içinde evi boşalttıklarını belirten Besime Zalabani, şunları söyledi: 

"İsrail askeri ve polisi evi yıkmak için geldi. Her yerde asker ve polis vardı. Eve ateş açtılar. Sonra patlayıcılarla yıktılar. İsrail polisi, kızımı, damadımı ve torunumu acımasızca dövdü. Yerden yere vurdular. İkisinin de yüzü vücudu mosmor oldu. Hiçbir suçumuz yokken bu neyin intikamı? Küçük torunum hala gözaltında. Bu yapılan haram değil mi? Bu zulüm değil mi?"

4 BİN 506 ÇOCUK ÖLDÜRÜLDÜ

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 4 bin 506’sı çocuk, 3 bin 27’si kadın olmak üzere 11 bin 78 Filistinli öldürüldü, 27 bin 490 kişi yaralandı. Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 182 Filistinliyi öldürdü.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...