Tgrt Haber

Orta Doğu'da tansiyon düşmüyor: ABD üslerine 21 günde 38 saldırı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
06 Kasım 2023 22:45 - Güncelleme : 06 Kasım 2023 22:51
Orta Doğu'da tansiyon düşmüyor: ABD üslerine 21 günde 38 saldırı

İsrail'e şartsız desteğini sunan ABD'nin Orta Doğu'daki üslerine yönelik saldırılar artmaya başladı. Irak ve Suriye'deki ABD üsleri, 17 Ekim'den bu yana 38 defa hedef oldu. Pentagon, bu saldırılarda 46 personelin yaralandığını açıkladı.

Gazze'ye 31 gündür bombalar yağdıran İsrail'in sivilleri hedef alan saldırılara sürdürmesi  Orta Doğu’daki jeopolitik gerginliği tırmandırdı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına şartsız desteğini sürdüren ABD​'nin Orta Doğu​'daki üslerine saldırılar artmaya başladı.

46 PERSONEL YARALANDI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, 17 Ekim'den bu yana üslere 38 defa havadan ve karadan saldırı gerçekleştiğini aktardı. Pentagon Sözcüsü, saldırılar sonucu 46 personelin yaralandığını duyurdu.

4 ABD ÜSSÜNE DAHA SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

Ryder'in açıklamaları sonrası Irak ve Suriye’de 4 ABD üssüne daha yeni saldırılar gerçekleşti. 

Eylemi, Irak’ta, İran yanlısı Şii milis grupların içinde yer aldığı bilinen "Irak İslami Direniş" adlı yapı kabullendi.

Örgütün Telegram hesapları üzerinden yapılan paylaşımlarda, Irak’ın batısında Ayn el-Esed’e üç saldırı düzenlendiği belirtildi. Erbil Havalimanı yakınındaki ABD üssünün yanı sıra, Suriye’nin kuzeyindeki Tel el-Beyder ile güneyinde yer alan et-Tenef üssüne de birer saldırı yapıldı. Irak İslami Direniş, hedeflerine ulaştıklarını iddia etti.

YÜZLECE ASKER TAKVİYE EDİLECEK

Öte yandan Pentagon Sözcüsü geçtiğimiz günlerde, ABD’nin Merkez Komuta (CENTCOM) bölgesine 300 asker daha konuşlandırma kararı aldığını duyurmuştu. ABD, üslerine yapılan saldırılardan İran'ı sorumlu tutuyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...