Tgrt Haber

ABD'den Orta Doğu'da kriz çıkaracak hamle: Nükleer denizaltı sahaya indi

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
06 Kasım 2023 09:35 - Güncelleme : 06 Kasım 2023 09:43
ABD'den Orta Doğu'da kriz çıkaracak hamle: Nükleer denizaltı sahaya indi

ABD, Gazze'de hastane ve okulları hedef alarak sivil katliamlarına yenisini ekleyen İsrail'e desteğini sürdürüyor. Hamas'ın saldırılarını ve Hizbullah desteğini caydırmak için tansiyonu yükseltecek bir hamle yapıldı. ABD Donanmasının, Ohio sınıfı nükleer denizaltısı Orta Doğu'ya ulaştı.

Joe Biden​ yönetiminin İsrail’e verdiği sınırsız destek tepki görmeye devam ederken gerilimi yükseltecek bir hamle daha yapıldı. En son Gazze’de sivil katliamlarını sürdüren İsrail, atom bombası tehdidini masaya sürmüştü. Hamas çok gecikmeden atom bombası tehdidine ‘terörizm’ şeklinde cevap verdi. Atom bombası tartışmaları gündemdeyken İsrail’e destek veren ABD​, Orta Doğu’da tansiyonu iyice arttıracak adımı attı.

Hamas İsrail'e füzelerle karşılık veriyor.

ABD Donanması, Ohio sınıfı nükleer denizaltısının Orta Doğu​'ya ulaştığını bildirdi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), X'ten yaptığı paylaşımda, Orta Doğu'ya gönderilen nükleer denizaltısına ilişkin açıklamada bulundu. Paylaşımda, "5 Kasım 2023'te Ohio sınıfı bir denizaltı ABD Merkez Komutanlığı sorumluluk alanına ulaştı." ifadesine yer verildi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle düzenlediği kapsamlı saldırıdan bu yana ABD bölgeye iki uçak gemisi gönderdi.

ABD'den Orta Doğu'yu karıştıracak hamle

GÜNEY KORE'YE DEMİRLEMİŞTİ

Güney Kore ile askeri tatbikatlar yapan ABD, Kuzey Kore ile ipleri koparan ‘nükleer’ hamlesini yapmıştı.

ABD'ye ait nükleer denizaltı gemisinin 42 yıl sonra Güney Kore'ye demirlemesine Kuzey Kore'den cevap gecikmemişti. Temmuz ayında Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin geç saatlerde doğu kıyısı açıklarına balistik füze fırlattığını duyurmuştu.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...