Tgrt Haber

Pakistan'daki rehine kurtarma operasyonu kanlı bitti: Çok sayıda ölü var

13 May 2023 16:00 - Güncelleme : 13 May 2023 16:17
Pakistan'daki rehine kurtarma operasyonu kanlı bitti: Çok sayıda ölü var

Pakistan'ın Belucistan eyaletindeki askeri yerleşkede rehine kurtarma operasyonu kanlı bitti. Operasyonda 6 asker, 1 sivil hayatını kaybetti. Militanlar ise etkisiz hale getirildi.

Pakistan’ın Belucistan​ eyaletinde bulunan askeri yerleşkede militanlar, 3 aileyi rehin aldı. Rehineleri kurtarmak için düzenlenen operasyonda 6 asker ve bir sivil hayatını kaybetti, 6 sivil yaralandı. Militanlar, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

TERÖR SALDIRILARI ARTTI

Pakistan​'da özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde son aylarda terör saldırıları arttı.

İslamabad, bu saldırıların Afganistan'da konuşlu Pakistan Talibanı (TTP) tarafından planlandığını ve yönetildiğini savunuyor. Afganistan ise bu iddiaları reddediyor.

Pakistan'ın Peşaver kentinde 30 Ocak'ta öğle namazı sırasında camiye düzenlenen intihar saldırısında çoğu polis 102 kişi hayatını kaybetmişti. Belucistan'da 6 Mart'ta düzenlenen intihar saldırısında da 10 emniyet mensubu hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...