Tgrt Haber

Pilot, İran'ın füzelerinden kıl payı kurtuldu! O anları kayda aldı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
02 Ekim 2024 12:14 - Güncelleme : 02 Ekim 2024 12:30

İran'ın, İsrail'e intikam için gönderdiği füzeler, İngiliz hava yolu şirketi pilotu tarafından görüntülendi. Hiçbir uyarı yapılmadığını ifade eden pilot, ateşlenen füzelerden kıl payı kurtuldu.

İsrail'in Lübnan​'a düzenlediği kara harekatının ardından İran​ 500'ten fazla füzeyle Tel Aviv​ dahil birçok İsrail şehrini hedef aldı. İsrail'in Demir Kubbe hava savunma sistemlerine yakalanmayan hipersonik Fettah füzeleriyle yaptığı saldırı, her şeyden habersiz bir pilotu şoke etti.

Pilot, İran'ın füzelerinden kıl payı kurtuldu! O anları kayda aldı - 1. Resim


İRAN'IN FÜZELERİNDEN KIL PAYI KURTULDU

İngiliz hava yolu şirketine ait British Airways ile Dubai'ye uçan pilot, kıl payı kurtulduğu füzelerin ateşlenme anını kameraya aldı. Sosyal medya platformu X'te paylaşım yapan pilot, hava trafik kontrolden hiçbir uyarı gelmediğini söyledi. 

Öte yandan balistik füzelerin fırlatılmasının ilk dalgası İran'ın başkenti Tahran ve İran'ın ortasında yer alan Isfahan kentinden gerçekleşti. İkinci dalga ise İran'ın kuzeybatısındaki Tebriz kentinden yapıldı.


İRAN'IN İSRAİL'E FETTAH FÜZELERİYLE SALDIRISI

İsrail'in Lübnan'a hava saldırılarına kara saldırıları da eklendi. İsrail, Kuzey Okları adı altında başlattığı kara harekatıyla Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta dahil olmak üzere birçok bölgeye saldırılar başlattı.

İran'ın İsrail'e cehennemi andıran saldırılarında Trump yine Biden'ı suçladı: ABD'de liderlik eksikliği var - 4. Resim

İran ise misilleme olarak İsrail'e yüzlerce füzeyle saldırı gerçekleştirdi. İsrail ordusu da saldırıyı doğruladı, Kudüs ve Tel Aviv'de patlama ve siren sesleri duyuldu. İlk haberlerde İran'ın 500'e yakın füze​ ateşlediği ve ses hızını aşan füzeler de kullandığı belirtildi.

İran'ın İsrail'e cehennemi andıran saldırılarında Trump yine Biden'ı suçladı: ABD'de liderlik eksikliği var - 3. Resim

Saldırısı sonrası İsrail Savunma Bakanlığı, füze sayısını 180 olarak açıklarken İsrail hava savunması Demir Kubbe, füzelere karşı devreye girdi.

İranlı lideri Mesud Pezeşkiyan'dan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya tehdit: Bu sadece bir kısmı - 3. Resim

İran Devrim Muhafızları, saldırının Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık olarak yapıldığını duyurdu. 

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe 2 Ekim 2024 12:29

Bu kadar rahatça füze ateşleyebilmek çok korkutucu bu olaylar insanlığın geleceğini tehdit ediyor umarım böyle şeyler asla yaşanmaz

Sonraki Haber Yükleniyor...