Tgrt Haber

Son dakika! Rusya tüm dünyaya duyurdu: Prigojin'in ölümü tescillendi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
27 Ağustos 2023 13:40 - Güncelleme : 27 Ağustos 2023 14:33
Son dakika! Rusya tüm dünyaya duyurdu: Prigojin'in ölümü tescillendi

Son dakika haberi: Rusya, Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in ölümü teyit etti. Rusya Araştırma Komitesi, Prigojin ile birlikte ölenlerin kimliklerinin doğrulandığını duyurdu.

Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarında şüpheli şekilde düşen özel jette olduğu ve düşüşle beraber öldüğü söylenen Wagner​ lideri Yevgeni Prigojin​ hakkında birçok komplo teorisi ve iddialar ortaya atılmıştı. Rusya Araştırma Komitesi'nde yapılan açıklamayla gündemi meşgul eden soru işaretleri ortadan kalktı.

İSİMLER LİSTEYLE EŞLEŞİYOR

Rusya Araştırma Komitesi, Prigojin'in ve yanındakililerin ölümünün doğrulandığını duyurdu. Komite tarafından yapılan açıklamada, "Araştırma sonucu kazada ölen Wagner lideri Yevgeni Prigojin ile birlikte uçak kazasında ölenlerin kimliklerini doğruladı. Kimlikleri uçuş listesindeki isimlerle eşleşiyor" ifadelerine yer verildi. 

Ölen 10 kişinin kimliklerinin tespit edildiğine işaret edilen açıklamada, sonuçların, uçakta hayatını kaybedenlerin yer aldığı 23 Ağustos'ta yayınlanan listeyle aynı olduğu belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansından (Rosaviatsiya) 23 Ağustos’ta yapılan açıklamada, içerisinde Prigojin’in de bulunduğu özel jetin Tver’de düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğü bildirilmişti.

Açıklamaya göre, uçakta yer alan yolcu listesinde Prigojin’in yanı sıra yardımcısı ve Wagner’in kurucularından Dmitriy Utkin ile Sergey Propustin, Yevgeniy Makaryan, Aleksandr Totmin, Valeriy Çekalov, Nikolay Matuseyev’in isimleri yer almıştı.

Son dakika! Rusya tüm dünyaya duyurdu: Prigojin'in ölümü tescillendi

Aleksey Levşin, Rustam Karimov ve Kristina Raspopova’dan oluşan 3 kişilik mürettebatın da kazada öldüğü ifade edilmişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...