Tgrt Haber

Putin 2024 seçimleri hazırlığına 'yaş' şartıyla başladı! Diğer adaylar karşısında yaşlı gözükmek istemiyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Meduza
31 Ağustos 2023 16:53 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 17:11
Putin 2024 seçimleri hazırlığına 'yaş' şartıyla başladı! Diğer adaylar karşısında yaşlı gözükmek istemiyor

Rusya'da 2024 yılının nisan ayında yapılacak seçimlere hazırlanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ilerleyen yaşını gizlemek için bir plan hazırladığı ortaya çıktı. 

2024​ yılında seçimlere gitmeye hazırlanan Rusya​'da lider Vladimir Putin​'in planı gündem oldu. Gelecek yıl 71 yaşında olacak Putin'in seçim​ yarışında yaşını gizlemek istediği ortaya çıktı. Kremlin'den kaynaklar, Rusya medyasından Meduza'ya yaptıkları açıklamalarda, Putin'in yasa değişikliği ile seçimlerde karşısına çıkacak adaylara 'en az 50 yaşında olma' şartı getireceğini iddia ettiler. Putin'in yasa değişikliğine gitme sebebinin ise diğer adaylar karşısında yaşlı görünmemesi için olduğunu söylediler. 

Kremlin’den kaynaklar, ''Putin seçimi kaybedeceğini düşünmüyor fakat genç bir adayın ortaya çıkmasının kendisi için pek de hoş olmayacağını düşünüyor'' dediler.

''PUTİN'İN YAŞI EN BEĞENİLMEYEN 3. ŞEY''

Geçtiğimiz mayıs ayında Rusya'da yapılan bir ankette, katılımcılar Putin'in yaşını 'en beğenmedikleri üçüncü şey' olarak tanımladılar. Seçimde aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti, Komünist Parti ve merkez sol partisi Yeni Halk Partisi’nin adaylarıyla karşılaşması muhtemel olan Putin konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Yeni Halk Partisi’nin 39 yaşındaki Vladislav Davankov’u aday göstermesi bekleniyor.

Putin 2024 seçimleri hazırlığına 'yaş' şartıyla başladı! Diğer adaylar karşısında yaşlı gözükmek istemiyor

Kaynaklar, ''Putin, onun çok fazla bir oy alamayacağını düşünüyor fakat enerjik ve genç bir aday, seçmende Putin’in yaşını sorgulanmasına sebebiyet verebilir'' dedi.

2036'YA KADAR GÖREVDE KALABİLİR

Rusya’da devlet başkanlığı görevini her biri 6 yıl olmak üzere arka arkaya iki dönem yapılabiliyor. Putin, 2012’den beri bu görevi üstlenirken 2000-2008 yılları arasında da aynı görevi üstlenmişti.

Putin, 2021’de imzaladığı yasa ile görev süresini sıfırlamış ve 2036 yılına kadar başkanlığının önünü açmıştı. 17 Mart 2024’te yapılacak seçimlerde hiçbir aday yüzde 50’nin üzerinde oy alamazsa ikinci tur seçimler 7 Nisan 2024’te yapılacak.

Kaynak: Meduza

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...