Tgrt Haber

Putin'den Avrupa'ya 'tehdit gibi ziyaret'

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Telegraph, Daily Mail
26 Ocak 2024 09:48 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 09:49
Putin'den Avrupa'ya 'tehdit gibi ziyaret'

Avrupa, Rusya'ya karşı önlemlerini hızlandırırken Rus lider Vladimir Putin tehdit gibi bir ziyaret gerçekleştirdi. Putin, Avrupa Kıtası'ndaki tek toprağı olan Kaliningrad'a gitti.

Avrupa Devletleri peş peşe ''Rusya ile savaşa hazır olun'' çağrısında bulunurken Rus lider Vladimir Putin​, Avrupa Kıtası'ndaki tek toprağı olan Kaliningrad'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Ukrayna​'nın işgal girişimiyle beraber önem kazanan Kaliningrad, Avrupa ile Rusya​ arasındaki olasu çatışmanın alevlenme noktası olarak görülüyor. Rusya ile kara bağlantısı bulunmayan, Litvanya ile Polonya arasında Baltık Denizi kıyısında bulunan Kaliningrad'a Putin'in ziyareti 'tehdit' olarak algılandı.

İngiliz Telegraph gazetesi, Putin'in Baltık Denizi'ne yaklaşırken İsveç'in Gotland adası açıklarına savaş uçaklarını konuşlandırdığını yazdı. Gazete, ''Putin, Valtık ülkeleri ile dalga geçer gibi görünüyor'' ifadelerini kullandı. Dailymail gazetesi ise Putin'in ziyaretini ''küstah bir tehdit'' olarak değerlendirdi.

KREMLİN'DEN SULARI DURULTACAK AÇIKLAMA

Avrupa tetikteyken, Kremlin'den kaynayan suları durultacak bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin'in ziyaretinin amacının NATO'ya bir uyarı olmadığını, kalkınmayı hızlandırmak amaçlı bir ziyaret gerçekleştirdiğini açıkladı. Fakat uzmanlar bu ziyaretin bu kadar basit bir amaca hizmet etmediğini öne sürdü.

Putin'den Avrupa'ya 'tehdit gibi ziyaret'

KALİNİNGRAD HALKINA ''SİZ RUSYASI'NIZ'' HATIRLATMASI

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi analisti Camille Grand, Putin'in Kaliningrad'daki insanlara "siz Rusya'sınız" hatırlatması yaptığını belirtti ve "Bana göre bu, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmak için başvurmasının ardından Baltık Denizi'nin NATO denizi olmadığına dair açık bir sinyal verme girişimidir" dedi.

ALMANYA, İSVEÇ, BİRLEŞİK KRALLIK TETİKTE

Öte yandan Almanya, İsveç ve Birleşik Krallık'ta olası bir Rusya savaşına karşı hazırlık çağrıları yapılmaya başlandı. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, "Uzmanlarımız beş ila sekiz yıllık bir süre içinde Rusya'dan bir saldırı olabileceğini belirtiyor " ifadelerini kullanarak uyarıda bulundu. İsveçli yetkililer de olası bir savaşa karşı tüm vatandaşları hazır olmaya çağırdı.

Putin'den Avrupa'ya 'tehdit gibi ziyaret'

Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Patrick Sanders ise sivillerin silahlandırılması ve silah kullanımı konusunda eğitilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: The Telegraph, Daily Mail
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...