Tgrt Haber

Rus askerleri 'ortaçağ tarzı zindanlarda' işkence görüyor! Rusya adına savaşsalar da esirler

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Telegraph
24 Nisan 2023 14:52 - Güncelleme : 24 Nisan 2023 15:32
Rus askerleri 'ortaçağ tarzı zindanlarda' işkence görüyor! Rusya adına savaşsalar da esirler

Rusya'da savaştan kaçan ya da disiplin cezası alan askerlerin 'Ortaçağ tarzı zindanlarda' esir tutulduğu, işkence gördükleri iddia edildi.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayanUkrayna​'nın işgal​ girişimi sırasında kaçan ya da disiplin cezası alan Rus askerlerin işkence gördüğü iddia edildi. Mesajlaşma uygulaması Telegram'da Layout adlı bir hesabın paylaştığı görüntülerde, iki Rus askerin esir tutulduğu öne sürüldü. Videoların birinde, kendisine Pavel Gorelov olarak tanıtan asker​, "Hepimiz çamur içindeyiz, yağmur altında bekletiliyoruz, sırılsıklam olduk. Arkadaşlarımın suratlarını dağıttılar" dedi.

Ukrayna cephesinde savaşan 99. Alay'ın askeri olduğunu öne süren Gorelov, "Tek yaptığımız biraz alkol içmekti. Başsavcıdan yardım istiyorum. Buradaki koşulları gördüğünüz gibi" diyor. Bir başka videoda ise kendisini Flarit Baytemirov diye tanıtan Rus asker, 23 Mart'tan beri üstü açık bir çukurda tutulduğunu iddia etti.

Rus askerleri 'ortaçağ tarzı zindanlarda' işkence görüyor! Rusya adına savaşsalar da esirler

''ADINA SAVAŞTIĞIM KİŞİLER BENİ ESİR TUTUYOR''

Baytemirov, orduya Rusya'nın güneyindeki Saratov kentinden gönüllü olarak katıldığını belirterek, "Adına savaştığım kişiler tarafından esir tutuluyorum. Ruslar tarafından. Ben de Rus yurttaşıyım" diyor.

Birleşik Krallık'ın önde gelen gazetelerinden Telegraph, askerlerin tutulduğu yerleri "Ortaçağ tarzı zindanlar" diye nitelerken, videoların bağımsız olarak doğrulanamadığını aktardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan savaşta çatışmalar, Donetsk'teki Bahmut civarında yoğunlaşmış durumda. Bahmut'un komşusu Soledar şehri ocakta Rusların kontrolüne geçmişti. 

Kaynak: Telegraph

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...