Tgrt Haber

Rus basını duyurdu haber dünya gündeminde: Cumhurbaşkanı Erdoğan barış için yeniden devrede

07 Ağustos 2023 15:11 - Güncelleme : 07 Ağustos 2023 15:35
Rus basını duyurdu haber dünya gündeminde: Cumhurbaşkanı Erdoğan barış için yeniden devrede

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın son bulması için arabuluculuk görevi üstlenen Türkiye yeniden devreye girdi. Tahıl Koridoru Anlaşması'nda liderlik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha iki ülke arasında barış sağlanması teklifinde bulunacak. Rus basını, Erdoğan'ın yoğun çabasını yazdı.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgal girişimi şiddetli çatışmalarla devam ederken bir kez daha barış​ ortamının sağlanması için adımlar atıldı. Rusya​'dan gelen haber, dünya gündeminde ilk sıralara yerleşti.

Rus basını, 2022 Şubat ayında başlayan savaşta iki taraf ile görüşebilen tek lider olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir kez daha barış​ için devreye gireceğini yazdı. Erdoğan​'ın Rus lider Putin​ ile bu ay yapılması planlanan görüşmelerde Ukraynabarış​ görüşmelerinin yeniden başlatılmasını teklif edeceği belirtildi.

Söz konusu haberde "Sayın Erdoğan​, savaşta kazanan ve barış​ sürecinde kaybeden olmayacağı tezini yineleyerek, anlaşmazlığın çözümünde arabuluculuk teklif edecek" ifadelerine yer verildi.

Rus basını duyurdu haber dünya gündeminde: Cumhurbaşkanı Erdoğan barış için yeniden devrede

RUSYA​'NIN BARIŞ​ İÇİN 2 ŞARTI VAR

Geçtiğimiz günlerde St. Petersburg'da Afrika zirvesine ev sahipliği yapan Putinbarış​ anlaşması için net ifadeler kullanmıştı. Putin​, Afrikalı liderlere Moskova'nın Ukrayna​'ya yönelik barış​ önerilerine saygı duyduğunu ve dikkatle incelediğini söylemişti.

Rusya​ Dışişleri Bakanı Lavrov, Rus devlet televizyonuna verdiği bir röportajda Rusya​ ile Batı arasında müzakere olasılığı hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Rus bakan, müzakerelerin başarılı olması için Batı'nın kabul etmesi gereken 2 şartı açıklamış, Lavrov, Batı'nın Rusya​ Federasyonu'nun çıkarlarını ve güvenliğini tam olarak dikkate alması gerektiğini söylemişti.

Lavrov, ikinci olarak, Batı'nın Moskova'ya tansiyonu düşürmeye yardımcı olacak bazı ciddi yaklaşımlar önermesi gerektiğinin altını çizmişti. Rus bakan, ''Bize bu saygı ilkelerine dayalı gerçekçi önerilerle yaklaşılırsa, her zaman olduğu gibi biz de öyle yaklaşacağız'' ifadesini kullanmıştı.

Sonraki Haber Yükleniyor...