Tgrt Haber

Rusya duyurdu: Moskova'ya İHA saldırısının ardından Kırım'a SİHA saldırısı

01 Mart 2023 15:36 - Güncelleme : 01 Mart 2023 15:50
Rusya duyurdu: Moskova'ya İHA saldırısının ardından Kırım'a SİHA saldırısı

Rusya'ya dün düzenlenen İHA saldırılarının ardından Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Kırım'a saldırı için gönderdiği 10 SİHA'nın düşürüldüğünü açıkladı.

Rusya​ Savunma Bakanlığı, dün başkent Moskova​'nın yakınlarına ve farklı bölgelere Ukrayna​'nın insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılar düzenlediğini bildirdi. Rusya, bugün ise Ukrayna'nın Kırım​'a SİHA​'larla saldırı düzenleme girişiminde bulunduğunu açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın SİHA'larla Kırım'a düzenlemeye çalıştığı saldırının engellendiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ukrayna'ya ait 10 SİHA'nın Kırım üzerinde düşürüldüğü bildirildi. 6 SİHA'nın hava savunma sistemleri tarafından, 4'ünün de elektronik savaş yöntemleriyle düşürüldüğü kaydedildi. 

Rusya, saldırı girişimlerinin Kırım'da maddi hasara ya da can kaybına yol açmadığını kaydetti.

MOSKOVA YAKINLARINA İHA SALDIRISI

Rusya'da başkent Moskova yakınları dahil farklı bölgelere dün Ukrayna'nın insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılar düzenlediği bildirilmişti. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna'nın gece İHA'ları kullanarak Krasnodar bölgesi ve Adige Cumhuriyeti'nde sivil altyapıya yönelik saldırı girişiminde bulunduğu belirtilmişti.

Rusya Silahlı Kuvvetlerine ait elektronik harp birliklerince saldırının bastırıldığı aktarılan açıklamada, "Her iki İHA da kontrolünü kaybetti ve uçuş rotasından saptı. Bir İHA tarlaya düştü, rotasından sapan diğer İHA da saldırıya yöneldiği sivil altyapıya zarar veremedi." bilgisi paylaşılmıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...