Tgrt Haber

Rusya ile ilgili çarpıcı istihbarat raporu yayınlandı! Geri dönüşü olmayan NATO planı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, usatoday
14 Şubat 2024 12:36 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 16:11

Estonya istihbaratı, Vladimir Putin'in Rusya'nın NATO sınırındaki askerlerini ikiye katlamayı planladığı konusunda Avrupa'yı uyardı.

Ukrayna​'ya saldırılarını sürdüren Rusya​, ABD ve NATO​ ile gerilim yaşamayı sürdürüyor. ABD'nin eski başkanı Donald Trump​'ın, "NATO'ya finansal yükümlülüklerini yerine getirmeyen müttefiklere yönelik herhangi bir Rus saldırısını engellememe" tehdidinde bulunması yeni tartışmaları beraberinde getirmişti. Almanya başta olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri açıklamalara tepki göstermişti. Rusya'nın NATO tehdidi sıcaklığını korurken Estonya'da çarpıcı bir ortaya çıktı.

 

Rusya ile ilgili çarpıcı istihbarat raporu yayınlandı! Geri dönüşü olmayan NATO planı - 1. Resim

İSTİHBARAT RAPORU

Estonya Dış İstihbarat Servisi Salı günü yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in, Moskova'nın önümüzdeki on yıl içinde NATO ile olası bir askeri çatışmaya yönelik hazırlıklarının bir parçası olarak ülkesinin Baltık ülkeleri ve Finlandiya sınırı boyunca konuşlanmış askerlerinin sayısını iki katına çıkarmayı planladığını söyledi.

Estonya teşkilatı tarafından yayınlanan rapor sonrası grubun genel müdürü Kaupo Rosin gazetecilere verdiği demeçte, "Rusya uzun vadeli bir çatışma yolunu seçti." dedi.

Rosin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden yaklaşık iki yıl sonra, Moskova'nın hala çatışmaya istekli olduğunu ve NATO'nun doğu kanadındaki ülkeler için öngörülemez bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Rosin, "Silahlı personel taşıyıcılarda, tanklarda, topçu sistemlerinde bir artış göreceğiz." ifadelerini kullandı.

ABD Senatosu Salı günü Ukrayna ve İsrail için 95 milyar dolarlık acil durum finansmanını onayladı. Ancak tasarının Temsilciler Meclisi'ndeki akıbeti belirsizliğini koruyor.

Rusya ile ilgili çarpıcı istihbarat raporu yayınlandı! Geri dönüşü olmayan NATO planı - 2. Resim

ASKER SAYISINI KATLAYABİLİR

Estonya istihbarat servisinin öngördüğü bir senaryoya göre Rusya, Estonya yakınlarına konuşlandırdığı 19.000 askeri ikiye katlayabilir. Rusya'nın 830 mil sınırını paylaştığı Finlandiya yakınındaki askeri varlığı oldukça yetersizdi. Rusya’nın Finlandiya’nın yakın zamanda NATO üyesi olması nedeniyle hamle yaptığı düşünülüyor.

5 İLE 8 YILDA GERÇEKLEŞEBİLİR

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius Ocak ayı sonlarında "Kremlin'den her gün tehditler duyuyoruz ve uzmanlarımız şimdilik bir NATO ülkesine saldırının 5 ila 8 yıl içerisinde gerçekleşeceği uyarısında bulundu." dedi. Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen de geçen hafta benzer yorumlarda bulunmuştu.

Kaynak: TGRT Haber, usatoday
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...