Tgrt Haber

Rusya Ukrayna'daki kayıpları telafi için göçmenleri askere alıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Independent
02 Ocak 2024 15:30 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 15:30
Rusya Ukrayna'daki kayıpları telafi için göçmenleri askere alıyor

Rusya'da yetkililer, Ukrayna'daki kayıpları telafi etmek için yılbaşı kutlamalarını fırsat bildi. St. Petersburg'da, Orta Asya'dan gelen 3 bin göçmen gözaltına alındı, bazıları askere gönderildi.

Rusya​'nın Ukrayna​'yı işgali yaklaşık 2 yıldır sürerken her iki taraf çok sayıda askerini kaybetti. Rusya, telafi için göçmenleri gözüne kestirdi. Rus yerel basınında çıkan haberlere göre, Vladimir Putin​, Ukrayna'daki kayıpları telafi etmek için yılbaşı sırasında göçmenleri toplattırdı ve onları zorla askere aldırdı.

St. Petersburg'da yapılan kontrollerde yaklaşık 3 bin göçmenin gözaltına alındığı belirtiliyor. Orta Asya'dan gelen göçmenlerin, Rusya ekonomisi için önemli hizmetlerde bulunduğu ancak Putin'in, onları sık sık eleştirerek "zor bir sorun" olarak nitelendirdiği belirtildi. Independent'ın haberine göre Devlet Başkanı Putin'in kayıpları telafi etmek için göçmenleri askere aldığı tahmin ediliyor.

Rusya Ukrayna'daki kayıpları telafi için göçmenleri askere alıyor

'MEVZUATI İHLAL ETTİLER' İDDİASI

Kontroller, popüler toplanma noktalarında, metro istasyonlarında ve meydanlarda gerçekleştirildi. Rus hükümeti, Ukrayna'daki kayıplar nedeniyle askeri gücünü genişletme çabaları kapsamında zorunlu askerlik​ hizmeti yaş sınırını uzatma dahil olmak üzere giderek daha sıkı önlemler alıyor. Göçmenler arasında göç mevzuatını ihlal edenler olduğu iddia ediliyor ve bu kişilerin sınır dışı edilme tehdidi altında oldukları belirtiliyor.

Kaynak: Independent
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...