Tgrt Haber

Rusya yerçekimsiz ortamda da 'ulusal güvenlik tehdidi' oluşturuyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: New York Times
15 Şubat 2024 09:23 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 09:39
Rusya yerçekimsiz ortamda da 'ulusal güvenlik tehdidi' oluşturuyor

Amerika Birleşik Devletleri istihbaratı, Rusya'nın yine 'ulusal güvenlik tehdidi' peşinde olduğunu, uzaya uydusavar nükleer silah konuşlandıracağını iddia etti.

ABD​ ve Rusya​ arasındaki gerilim yerçekimsiz ortamda da devam ediyor. ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner, Rusya'nın uzaya nükleer silah​ yerleştirme planları yaptığını bildirdi. Joe Biden yönetimine konu hakkında açıklamalar yapan Turner, 'ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi' olarak nitelendirdiği bilgilerin gizliliğinin kaldırılması çağrısında bulundu. Turner, 'güvenlik tehdidi' konusunda ise ayrıntı vermekten kaçındı. 

Rusya yerçekimsiz ortamda da 'ulusal güvenlik tehdidi' oluşturuyor - 1. Resim

RUSYA ABD İSTİHBARATININ TAKİBİNDE

New York Times'ın ismini açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberine göre ise Turner'ın 'güvenlik tehdidi' olarak bahsettiği olayın Rusya'nın uzaya nükleer bir uydusavar nükleer silahı yerleşme planı.

ABD'li müttefiklerin de istihbarat konusunda bilgilendirildiği fakat Rusya'nın öne sürülen kabiliyetinin gelişme aşamasında olduğu bu sebeple acil bir durum oluşturmadığının düşünüldüğü ifade edildi. 

Öte yandan Rusya'nın bir yıldan uzun bir süredir potansiyel olarak nükleer silah oluşturma ve uzaya konuşlandırmasından endişe edildiği belirtildi.

Kaynak: New York Times
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...