Tgrt Haber

Rusya'nın birinci savunma hattı aşıldı: Er ya da geç en iyi askerlerini kaybedecekler

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Guardian
04 Eylül 2023 16:45 - Güncelleme : 04 Eylül 2023 17:18
Rusya'nın birinci savunma hattı aşıldı: Er ya da geç en iyi askerlerini kaybedecekler

Ukrayna'nın güney cephesinin büyük bir bölümünde faaliyet gösteren Tavria Müşterek Kuvvetler Harekatı'nın Komutanı General Oleksandr Tarnavsky, Ukrayna ordusunun güneydeki Rus hatlarını geçerek büyük ilerleme kaydettiğini ve Zaporijya bölgesinde daha hızlı ilerleme beklediğini söyledi.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgal girişimi şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Son zamanlarda ise Ukrayna büyük bir atağa geçti. Tavria Müşterek Kuvvetler Harekatı'nın Komutanı General Oleksandr Tarnavsky, Rusya'nın birinci savunma hattının aşıldığını söyledi.

The Guardian'a açıklamalarda bulunan Komutan Tarnavsky, “Şu anda Rusya’nın birinci ve ikinci savunma hatları arasındayız. İkinci savunma hattının gerisine çekilen Rus kuvvetlerine koruma sağlayan düşman birimlerinin imhasını tamamlıyoruz” dedi.

Rus ordusunun bölgeye yoğun mayın döşediğini belirten Tarnavsky, bu durumun Ukrayna kuvvetlerinin ilerlemesini yavaşlattığını ifade etti. Uzmanlar, istihkamcıların yolu gece boyunca yaya olarak temizlediğini söyledi. 

SİHA'LAR DEVREDE

Tarnavsky, Rus kuvvetlerinin ‘sadece Ukrayna ordusunu beklediğini’, araçları kurşunlarla ve silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) vurduğunu söyledi. Artık cephe hattı ihlal edildiği için Moskova’nın Ukrayna içindeki ön hatlardan, Herson ve Lyman’dan ve aynı zamanda Rusya’nın içinden kuvvetlerini bölgeye yeniden konuşlandırmak zorunda kaldığını da vurguladı.

Rusya'nın birinci savunma hattı aşıldı: Er ya da geç en iyi askerlerini kaybedecekler

''RUSLAR EN İYİ ASKERLERİNİ KAYBEDECEK''

Tarnavsky, “Düşman, sadece Ukrayna’dakilerin değil Rusya’dan da yedek unsurların yardımını istiyor. Ancak er ya da geç Ruslar en iyi askerlerini kaybedecek. Bu bize daha fazla ve daha hızlı saldırmak için ivme kazandıracak” dedi.

''ZAFERE YAKLAŞTIKÇA ZORLUK ARTIYOR''

Ukrayna kuvvetlerinin Haziran ayında karşı saldırıları başlattıklarında mayınları temizlemek için beklenenden daha fazla zaman harcadığını belirten Tarnavsky, “Maalesef yaralıları tahliye etmek bizim için zor oldu ve bu da ilerlememizi zorlaştırdı” ifadelerini kullandı.

Kiev’in acı kayıplar yaşadığını kabul eden Tarnavsky, “Zafere yaklaştıkça zorluk da artıyor. Neden? Çünkü ne yazık ki en güçlülerimizi, en iyilerimizi (askerlerimizi) kaybediyoruz. Dolayısıyla artık bazı alanlara odaklanıp misyonu yerine getirmemiz gerekiyor. Hepimiz için ne kadar zor olursa olsun” dedi.

Kaynak: The Guardian

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...