Tgrt Haber

Ukrayna'yı işgalin acısı çıkıyor! Rusya’nın petrol ve doğal gaz geliri yarı yarıya düştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Ağustos 2023 18:53 - Güncelleme : 08 Ağustos 2023 19:14
Ukrayna'yı işgalin acısı çıkıyor! Rusya’nın petrol ve doğal gaz geliri yarı yarıya düştü

Ukrayna'yı işgal girişiminin ardından Batı, Rus petrol ve doğal gazı ithalatını durdurmuş, bazı ülkeler de ciddi oranda azaltmıştı... Rusya'da yaptırımların etkisini yavaş yavaş hissetmeye başladı. Petrol ve doğal gaz geliri geçen yıla göre yüzde 41 azaldı.

Rusya lideri Vladimir Putin'in geçtğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği saldırı emriyle başlayan Ukrayna'yı işgal girişimi tüm şiddetilye devam ediyor.. İşgal girişiminin ardından Batı'dan Rusya'ya sert yaptırımlar uygulanmaya başlamış, petrol ve doğal gazı ithalatı durdurulmuştu.

Rusya bu yaptırımların etkisini yavaş yavaş hissetmeye başladı. Rusya’nın petrol ve doğal gaz gelirleri bu yılın ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 41,4 azalarak 43,4 milyar dolar geriledi.

GİDER GELİRDEN FAZLA

Rusya Maliye Bakanlığı, federal bütçe açığının yılın ilk 7 ayında 2,8 trilyon ruble (yaklaşık 29 milyar dolar) seviyesinde gerçekleştiğini aktardı. Söz konusu dönemde, bütçe gelirlerinin 14,5 trilyon ruble olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, bütçe giderlerinin ise 17,3 trilyon ruble seviyesine ulaştığının altı çizildi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...