Tgrt Haber

Şiddetli yağışlar sel ve heyelanı da beraberinde getirdi! Hindistan'da onlarca kişi öldü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Temmuz 2024 11:11 - Güncelleme : 30 Temmuz 2024 16:27

Hindistan'ın Kerala eyaletinde şiddetli yağışlar sele ve heyelana neden oldu. Heyelanlarda çok sayıda kişi toprak altında kaldı. Yetkililer, can kaybının 93'e yükseldiğini açıkladı.

Hindistan​'ın güneyinde Kerala​ eyaletinde şiddetli yağışlar sel​ ve heyelanı da beraberinde getirdi. Wayanad bölgesinde 3 farklı noktada meydana gelen heyelanlarda çok sayıda kişi toprak altına kaldı.

Bölge yetkilisi DR Meghasree, şu ana kadar 93 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Eyalet Sağlık Bakanı Veena George ise 70'ten fazla kişinin yaralandığını belirtti.

Şiddetli yağışlar sel ve heyelanı da beraberinde getirdi! Hindistan'da en az 36 kişi öldü - 1. Resim

SEL, KÖPRÜYÜ YIKTI

Bölgedeki bir köprünün çökmesi sonucu kurtarma çalışmalarının aksadığı belirtilirken, Hindistan Hava Kuvvetleri'ne bağlı 2 helikopter bölgeye sevk edildi.

Şiddetli yağışlar sel ve heyelanı da beraberinde getirdi! Hindistan'da en az 36 kişi öldü - 2. Resim

Hindistan Başbakanı Narendra Modi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

''Wayanad'ın bazı bölgelerinde heyelanlar yaşanıyor. Dualarım yaralılar ve sevdiklerini kaybedenler birlikte. Kurtarma operasyonları devam ediyor''

Şiddetli yağışlar sel ve heyelanı da beraberinde getirdi! Hindistan'da en az 36 kişi öldü - 3. Resim

Modi, Kerala Eyaleti Başbakanı Pinarayi Vijayan ile iletişime geçtiğini, mümkün olan her türlü yardım konusunda eyalete destek vereceklerini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...