Tgrt Haber

Silahlanma İsrail'i karıştırdı: Hedef bir gün biz olacağız

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Aralık 2023 12:10 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 12:39
Silahlanma İsrail'i karıştırdı: Hedef bir gün biz olacağız

İsrail-Hamas savaşıyla beraber başlayan silahlanma durmuyor. İsrail'de on binlerce kişi, silah taşıma ruhsatı için başvuru yaptı. Muhalefet partisi, ''Silahların bir gün kendilerini hedef alacağına'' dikkat çekti. 

Hamas​'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun ardından İsrail, 67 gündür Gazze​'ye bombalar yağdırırken bir de bireysel silahlanma​ başladı. İsrail Ulusal Güvenlik Bakanlığı, komisyona sunduğu verilerde, 7 Ekim - 8 Aralık tarihleri arasında 250 bin ateşli silah taşıma ruhsatı başvurusu aldıklarını açıkladı. Başvurulardan 33 bini onaylanırken 20 bini reddedildi, 53 bin kişiye ise şartlı onay verildi. 

İsrail Parlamentosu'nda tartışmalara neden olan silahlanmaya dair Yahudi Gücü Partisi'nden aşırı sağcı milletvekili Zvika Fogel, "Ülke genelinde çeşitli cephelerde hala savaş halinde" olduklarını kaydetti. Fogel, silah ruhsatı başvurularındaki artışı, "İsrail Devleti tümüyle tek bir cepheden ibarettir. İsrail vatandaşları, kendilerini ve ailelerini korumanın zorunlu olduğunu hissediyor" şeklinde yorumladı.

''HEDEF BİR GÜN BİZ OLACAĞIZ''

Muhalefetteki Gelecek Var Partisi Milletvekili Merav Ben Ari ise, silahlanmanın endişe verici olduğunu belirterek, "ruhsat verilen silahların bir gün kendilerini hedef alacağı" uyarısında bulundu. Silahlanmada keskin yükselişe dikkat çeken Ben Ari, savaş bittiğinde silahlı tehdit ve cinayetlerde yaşanacak artıştan endişe duyduklarını da dile getirdi.

Silahlanma İsrail'i karıştırdı: Hedef bir gün biz olacağız

Aynı partiden milletvekili olan Naur Shiri de, hukuk devletinde sürücü belgesi almanın silah ruhsatı çıkarmaktan daha zor olduğuna dikkati çekerek , "Şiddetle mücadele, güvenlik güçlerinin tekelinde olmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

İSRAİL'DEKİ SİLAHLANDIRMA KAMPANYASI

İsrail’in Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e karşı düzenlediği saldırılar ve İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden İsrail saldırılarının ardından, Yahudi siviller ve yerleşimcileri silahlandırma kampanyası başlatmıştı.

Ben-Gvir, ateşli silahlar ve silah ruhsatı edinme şartları ve prosedürlerini büyük ölçüde kolaylaştırdıklarını ve on binlerce İsrailli sivili silahlandırdıklarını duyurmuştu.

Ulusal Güvenlik Bakanlığına bağlı Ateşli Silahlar Şube Müdürü Yisrael Avisher de, Ben-Gvir'in kriter gözetmeden İsrailli sivillere silah dağıtma politikasına tepki göstererek istifa etmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...