Tgrt Haber

Son dakika | ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
23 Temmuz 2024 17:39 - Güncelleme : 23 Temmuz 2024 19:19
Son dakika | ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti!

Son dakika haberi: Dün eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimiyle ilgili sorumluluğu üstüne alan ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, bugün istifa etti. 

Son dakika haberine göre Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ı saldırıdan koruyamaması nedeniyle, pazartesi günü Kongre'de sorgulamaya tabi tutulması beklenen ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, istifa etti.

Kimberly Cheatle, ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın seçim mitingi sırasında vurulmasının ardından büyük eleştirilere maruz kalmıştı.

Son dakika | ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti! - 1. Resim

BAŞARISIZ OLDUĞUNU İTİRAF ETMİŞTİ

Suikast girişimi sonrası okların çevrildiği Kimberly Cheatle, Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi önünde verdiği ifade sırasında "Başarısız olduk" demişti.

Cheatle ayrıca Kongre'ye 13 Temmuz Trump mitingi için talep edilen kaynakların sağlandığını ifade etmişti.

Son dakika | ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti! - 2. Resim

İSTİFA KARARI SONRASI TRUMP'TAN İLK TEPKİ 

ABD Gizli Servisi Direktörü'nün istifası sonrası ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'tan açıklama geldi. Trump, "Bana hiçbir zaman uygun koruma sağlamadı, bu yüzden demokrasi için kurşun yemek zorunda kaldım. Gizli Servis tarafından daha fazla kaynak ve koruma için birçok talepte bulunuldu. Her zaman geri çevrildi ya da cevap verilmedi. Tarihteki en büyük kitleye sahibim ve onlara buna göre davranılmalı" dedi. 

NE OLMUŞTU? 

13 Temmuz'da Butler, Pensilvaniya'da bir açık hava kampanya mitinginde gerçekleşen silahlı saldırıda Trump kulağından yaralanmış, bir miting katılımcısı ölmüş ve bir diğeri yaralanmıştı. Saldırgan, 20 yaşındaki bakım evi çalışanı Thomas Crooks, güvenlik güçleri tarafından öldürülmüştü.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...