Tgrt Haber

ABD’nin Minsk Büyükelçiliği'nden vatandaşlarına uyarı: Belarus’u derhal terk edin

21 Ağustos 2023 18:10 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 18:45
ABD’nin Minsk Büyükelçiliği'nden vatandaşlarına uyarı: Belarus’u derhal terk edin

ABD Minsk Büyükelçiliği, Belarus'ta yaşayan vatandaşlarından en kısa sürede ülkeyi terk etmelerini istedi. Açıklamada ayrıca Rusya ve Ukrayna için de seyahat uyarısında bulunuldu.

 ABD'nin Minsk Büyükelçiliği,  Belarus​'ta yaşayan vatandaşlarından en kısa sürede ülkeyi terk etmelerini isteyerek Belarus, Rusya​ ve Ukrayna​'ya seyahat uyarısında bulundu.

Belarus’a komşu başka Avrupa ülkelerinin de benzer kararlar alabileceğine işaret edilen açıklamada, “Polonya, Litvanya ve Letonya hükümetleri, Belarus’la daha fazla sınır kapısının kapatılmasının mümkün olduğunu belirttiler. Belarus’taki ABD vatandaşları ülkeyi derhal terk etmeli.” ifadelerine yer verildi.

'RUSYA'YA VEYA UKRAYNA'YA SEYAHAT ETMEYİN'

Yapılan açıklamada, ABD vatandaşlarının Beyaz Rusya'dan kara yoluyla Polonya​'ya girmelerine izin verilmediği vurgulanırken, 'Rusya'ya veya Ukrayna'ya seyahat etmeyin' uyarısı yapıldı.

Beyaz Rusya'ya seyahat etmek zorunda olan ABD vatandaşlarından ise, tedbirli olunması istendi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...