Tgrt Haber

Son dakika | Brezilya'da uçak düştü!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com, İhlas Haber Ajansı
09 Ağustos 2024 20:42 - Güncelleme : 10 Ağustos 2024 10:42

Son dakika haberi: Brezilya bir yolcu uçağı düştü. 62 yolcu ve 2 mürettebatı taşıyan uçak Sao Paulo kenti yakınlarında bir yerleşim yerine düştü. Brezilya basını sağ kurtulan kimsenin olmadığını yazdı...

Brezilya​'da uçak kazası​ meydana geldi. Brezilya​'da 68 kişiyi taşıma kapasitesine sahip ATR-72 tipi uçak Vinhedo kentinde düştüğü öğrenildi.

MAHALLE ORTASINA ÇAKILDI!

Paylaşılan bir videoda yolcu uçağının yerleşim yerine çakıldığı görülüyor. Uçak düştükten sonra alevler içinde kaldı. Bölge sakinleri uçağın dönerek düştüğü anları kaydederken, görüntülerde kazanın ardından uçağın alev aldığı görüldü.

Resim

YERLEŞİM YERİNE DÜŞTÜ

İlk bilgilere göre uçağın 62 yolcu taşıdığı belirtildi. 62 yolcu ve 4 mürettebatı taşıyan uçak Sao Paulo kenti yakınlarında bir yerleşim yerine düştü. Reuters haber ajansının aktardığına göre Voepass Hava Yolları’na ait uçak, Parana eyaletine bağlı Cascavel’den Sao Paulo’nun Guarulhos kentine gidiyordu.

KURTULAN YOK

Brezilya​ basınında çıkan haberlerde, uçaktan sağ kurtulan olmadığı belirtildi. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, uçağın kendi ekseninde dönerek dikey şekilde düşmesi yer alıyor. Kaza yerine itfaiye ekiplerinin ulaştığı ve uçağın alev aldığı görüntülere yansıdı.

Yetkililer, Brezilya​ Hava Kuvvetlerine bağlı destek bir ekibin uçağın düştüğü bölgeye doğru hareket ettiğini duyurdu.

Geçtiğimiz hafta da Brezilya​'da yolcularla dolu iki uçak çarpışmıştı. São Paulo şehrinde bulunan Congonhas Havalimanı'nda yaşanan kazada, uçuş güvenliğine dair önemli bir olayı gündeme taşıdı. Olay, yerel saatle 17:00 sıralarında, kalkış hazırlıkları yapan ve Gol Boeing 737-8 MAX uçağının ve park yerine yönelen Latam Airbus A319 uçağının çarpışması sonucu meydana geldi.

Brezilya'da korkutan kaza! Yolcularla dolu iki uçak çarpıştı - 1. Resim

Latam uçağının, birkaç dakika önce piste indiği ve havalimanının park yerine doğru taksi yaptığı belirtilirken, uçağın sol kanat ucunun, kalkış hazırlıkları yapan Boeing uçağının kuyruk konisine çarptığı rapor edildi.

Kaynak: tgrthaber.com, İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...