Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Son dakika | Hizbullah vurdu, İsrail ordusu Lübnan'a saldırı başlattı: Sirenler çaldı, uçuşlar kapatıldı, sığınak çağrısı yapıldı

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
25 Ağustos 2024 05:54 - Güncelleme : 25 Ağustos 2024 18:42

Son dakika haberi: İsrail ordusu Hizbullah'ın saldırı hazırlığına karşılık Lübnan'ın güneyine saldırı başlattığını duyurdu. Saldırıda 100 uçağın kullanıldığı bilgisine yer verilirken, Lübnan ve İsrail mevzilerinden karşılıklı atışlar başladı. İsrail alarm durumuna geçerek havalimanlarını kapatıp sığınak çağrısı yapıldı. Netanyahu'dan saldırılara iliştin açıklama geldi... İşte bölgede anbean yaşananlar...

Canlı Anlatım Özeti
  • HİZBULLAH LİDERİ AÇIKLAMA YAPTI
  • HUSİLER'DEN İSRAİL'E TEHDİT
  • NETANYAHU'DAN HİZBULLAH'A TEHDİT
  • ''İSRAİL İÇİN BİR TOKAT''
  • ''HİZBULLAH MOSSAD MERKEZİNİ HEDEF ALDI''
  • İSRAİL'DEN LÜBNAN'IN GÜNEYİNE SALDIRI
  • HİZBULLAH: ASKERİ HAREKAT TAMAMLANDI
  • HAKAN FİDAN İRANLI MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ
  • İSRAİL SALDIRI GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI
  • ABD'DEN İSRAİL'E DESTEK GECİKMEDİ
  • HİZBULLAH SALDIRININ İLK AŞAMASINI TAMAMLADI
  • İSRAİL'DE 48 SAAT OHAL!
  • NETANYAHU'DAN İLK AÇIKLAMA
  • BEN-GURION'DA UÇUŞLARA YENİDEN BAŞLANDI
  • HİZBULLAH KARŞILIK VERDİ SİRENLER ÇALDI
  • ULUSLARARASI BEN GURION HAVALİMANI KAPATILDI
  • GÜVENLİK KABİNESİ TOPLANIYOR

25.08.2024 18:36

HİZBULLAH LİDERİ AÇIKLAMA YAPTI

 

Hizbullah lideri Nasrallah yaptığı açıklamada İsrail'in kendileri saldırılara başlamadan 30 dakika önce Lübnan'a saldırdığını açıkladı. Nasrallah açıklamasında operasyonun detayları için şunları söyledi: "Operasyonun adı Erbain operasyonu, hedefimiz İsrail'deki siviller ya da altyapı değildi, askeri hedefleri vurmamız gerektiğine karar verdik. İsrailin Glilot Askeri İstihbarat Üssünü hedef aldık. Dünya Amerikalıların Netanyahu'yu Gazzeye yönelik saldırıyı durdurmaya zorlayabileceğini biliyor. İsrail'e saldırının erteleme nedenlerinden biri ateşkes görüşmeleriydi, İsrail'e saldırıları durdurması için fırsat vermek istedik."

Son dakika | Hizbullah vurdu, İsrail ordusu Lübnan'a saldırı başlattı: Sirenler çaldı, uçuşlar kapatıldı, sığınak çağrısı yapıldı - 1. Resim


25.08.2024 16:53

HUSİLER'DEN İSRAİL'E TEHDİT

Yemen’deki İran destekli Husiler tarafından yapılan açıklamada, Hizbullah’ın saldırısının desteklendiği belirtilirken, “Yemen’in cevabının kaçınılmaz olduğunu önümüzdeki günler gösterecek” ifadeleriyle İsrail’e saldırı mesajı verildi.


25.08.2024 16:38

NETANYAHU'DAN HİZBULLAH'A TEHDİT

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan'a düzenledikleri saldırının "hikayenin sonu değil kuzeydeki durumu değiştirmek için yeni bir adım olduğunu" söyledi.


25.08.2024 15:32

''İSRAİL İÇİN BİR TOKAT''

Hamas tarafından yapılan açıklamada, Hizbullah’ın saldırıları “güçlü ve odaklanmış bir misilleme” olarak nitelendirilirken, saldırıların desteklendiği ve bunun İsrail için bir “tokat” olduğu vurgulandı. Filistinli grup yaptığı açıklamada, “Saldırılar, İsrail’in işlediği suçların karşılıksız kalmayacağı, hedeflerine ve saldırgan planlarına ulaşamayacağı mesajı verdi” denildi.


25.08.2024 11:37

''HİZBULLAH MOSSAD MERKEZİNİ HEDEF ALDI''

Hizbullah Hareketi'nin Beyrut'taki komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta misilleme olarak Mossad merkezini vurmayı hedeflediği ancak İsrail’in "önleyici saldırısıyla" bu girişiminin engellendiği iddia edildi.


25.08.2024 11:20

İSRAİL'DEN LÜBNAN'IN GÜNEYİNE SALDIRI

İsrail ordusu Lübnan'ın güneyindeki farklı noktalara saldırılar düzenlediğini duyurdu. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Tehlikeyi bertaraf etmek için son bir saat içerisinde birkaç farklı noktada Hizbullah'a ait füze rampalarını vurduk." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, buna ek olarak İsrail hava kuvvetlerinin Lübnan'ın güneyindeki Hiyam'da "Hizbullah'a ait bir hücreyi" vurduğu bildirildi.


25.08.2024 10:49

HİZBULLAH: ASKERİ HAREKAT TAMAMLANDI

Hizbullah, Fuad Şükür suikastına misilleme olarak başlattığı saldırıların İsrail tarafından önlendiğine dair iddiaların gerçeklere aykırı olduğunu belirtti.

Son dakika | Hizbullah vurdu, İsrail ordusu Lübnan'a saldırı başlattı: Sirenler çaldı, uçuşlar kapatıldı, sığınak çağrısı yapıldı - 1. Resim

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi'nden yapılan açıklamada, "İsrail'in gerçekleştirdiği 'önleyici eylem' ve direnişin saldırısını engelleme iddiaları, boş iddialardır ve sahadaki gerçeklerle tutarsızdır." ifadeleri kullanıldı.

Son dakika | Hizbullah vurdu, İsrail ordusu Lübnan'a saldırı başlattı: Sirenler çaldı, uçuşlar kapatıldı, sığınak çağrısı yapıldı - 2. Resim

Konuya dair ayrıntılı bilgilerin Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın yapacağı konuşmada ortaya konacağı belirtilen açıklamada, "Tüm saldırı İHA'larının belirlenen saatlerde Lübnan sınırını geçerek istenilen hedefe doğru çok yönlü şekilde gerçekleştirdiği askeri harekat tamamlanmıştır." ifadelerine yer verildi.


25.08.2024 10:17

HAKAN FİDAN İRANLI MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'yle bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze’deki durum ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.


25.08.2024 09:50

İSRAİL SALDIRI GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

İşgalci İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki bölgelerde Hizbullah'a ait füze fırlatma noktalarına yönelik saldırı görüntülerini yayımladı.


25.08.2024 09:45

ABD'DEN İSRAİL'E DESTEK GECİKMEDİ

ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail ve Lübnan'daki durumu "yakından takip ettiği" ve "akşam boyunca ulusal güvenlik ekibiyle görüştüğü" bildirildi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, "İsrail'in kendini savunma hakkını desteklemeye ve bölgesel istikrar için çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.


25.08.2024 09:30

HİZBULLAH SALDIRININ İLK AŞAMASINI TAMAMLADI

LübnanHizbullahı, Beyrut'ta Hizbullah komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta misilleme olarak İsrail’e başlattığı saldırıların ilk aşamasının 320 füzeyle tamamlandığını açıkladı.

Son dakika | İsrail ordusu Lübnan'a karşı saldırı başlattı: Sirenler çaldı - 1. Resim


25.08.2024 09:00

İSRAİL'DE 48 SAAT OHAL!

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan'a başlattıkları "önleyici saldırı" ve Hizbullah'ın da komutanlarından Fuad Şükür'ün suikastına misilleme başlatmasının ardından İsrail'de 48 saat olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.


25.08.2024 08:50

NETANYAHU'DAN İLK AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Aviv'de yapılan Güvenlik Kabinesi toplantısında, İsrail'in bu sabah Lübnan'da Hizbullah'a yönelik düzenlediğini söylediği "önleyici saldırıya" ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırı hazırlığında olduğunu tespit ettiklerini savunan Netanyahu, İsrail ordusuna "tehdidi" ortadan kaldırması talimatı verdiklerini belirtti.

Son dakika | İsrail ordusu Lübnan'a karşı saldırı başlattı: Sirenler çaldı - 2. Resim

Netanyahu, İsrail ordusunun saldırıda Hizbullah'a ait "binlerce roketi" imha ettiğini söyledi. İsraillilere ordunun verdiği talimatlara uymaları çağrısı yapan Netanyahu, Hizbullah'a yönelik saldırılar için ise "Kim bize zarar verirse biz de ona veririz." ifadesini kullandı.


25.08.2024 08:30

BEN-GURION'DA UÇUŞLARA YENİDEN BAŞLANDI

İsrail Sivil Havacılık İdaresi Sözcüsü Lisa Drir, yaptığı açıklamada, kuzeyde yaşanan gelişmeler üzerine sabah yerel saatle 05.30-07.00 arasında Ben-Gurion'un uçuşlara kapatıldığını belirtti.

Son dakika | İsrail ordusu Lübnan'a karşı saldırı başlattı: Sirenler çaldı - 3. Resim

Uçuşlara saat 07.00 itibarıyla yeniden başlandığını aktaran Drir, başka havalimanlarına gönderilen uçakların yeniden Ben-Guriona'a yönlendirildiğini ifade etti.


25.08.2024 08:10

HİZBULLAH KARŞILIK VERDİ SİRENLER ÇALDI

İsrail'in saldırısına karşılık veren Hizbullah, İsrail’in kuzey bölgelerine füze ve roketli saldırı yaptı. Kuzeyde Celile bölgesinde Dovev, Baram, Ein Yacov başta olmak üzere, birçok bölgede sirenler çalmaya başladı. Sığınaklarda kalın çağrısı yapıldı.

Son dakika | İsrail ordusu Lübnan'a karşı saldırı başlattı: Sirenler çaldı - 2. Resim


25.08.2024 02:00

ULUSLARARASI BEN GURION HAVALİMANI KAPATILDI

Tel Aviv’deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı’nın tüm uçuşlara kapatıldığı açıklandı. Ben Gurion’a inecek tüm uçaklar da bölge ülkelerine yönlendirilecek.


25.08.2024 01:00

GÜVENLİK KABİNESİ TOPLANIYOR

Kanal 12 televizyonunun haberine göre, İsrail Güvenlik İşlerinden Sorumlu Küçültülmüş Bakanlar Konseyi, bu sabah yerel saatle 7:00'de başkent Tel Aviv'de bir araya gelecek.


25.08.2024 00:00

HİZBULLAH İKİ İSRAİL ASKERİ BÖLGESİNİ HEDEF ALDI

Hizbullah akşam saatlerinde yaptığı açıklamada iki kamikaze insansız hava aracıyla (İHA)  iki İsrail askeri bölgesini ve askerleri hedef aldığını açıkladı. Hizbullah Hareketi'nin yaptığı duyuruda Hermon ve Er-Rahib askeri bölgelerindeki İsrail askerlerini İHA'larla vurduğunu söyledi.

YER: Lübnan

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...