Tgrt Haber

Son dakika! Rusya'dan ciddi uyarı: Gazze'deki çatışma bölgesel savaşa dönebilir

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
16 Ekim 2023 18:51 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 19:26
Son dakika! Rusya'dan ciddi uyarı: Gazze'deki çatışma bölgesel savaşa dönebilir

Son dakika haberi: İsrail, topyekün ablukaya aldığı Gazze'yi bombardımana tutmaya devam ederken Rusya'dan çok net bir uyarı geldi. Kremlin tarafından yapılan açıklamada, ''Gazze'deki çatışma bölgesel savaşa evrilebilir'' ifadeleri kullanıldı.

Hamas​'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun ardından başlayan çatışmalar, 10 gündür devam ediyor.

İsrail, topyekün ablukaya aldığı Gazze​'ye havadan, karadan ve denizden saldırılarını sürdürüyor. İsrail ordusu son günlerde Gazze sınırına yakın bölgelerde çok sayıda tank, obüs ve zırhlı araçlarla yığınak yapıyor.

'ÇATIŞMA BÖLGESEL SAVAŞA EVRİLEBİLİR'

Son olarak İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a düzenlediği hava saldırısında en az 5 kişi hayatını kaybederken Rusya'dan ise Gazze'deki çatışmalara yönelik çok net bir uyarı geldi.

Kremlin tarafından yapılan açıklamada, ''Gazze'deki çatışma​ bölgesel savaşa evrilebilir'' ifadeleri kullanıldı.

'RUSYA, FİLİSTİN​ DEVLERİNİN KURULMASINI DESTEKLİYOR'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gazze'de yaşanan çatışmalar üzerine ABD'nin Doğu Akdeniz'e savaş gemisi göndermesine tepki göstererek, "Rusya bir Filistin devletinin kurulmasını destekliyor. ABD bölgeye donanmasını konuşlandırarak tansiyonu artırıyor. Çatışma bölgesinin genişletilmesinin ciddi sonuçları olur" demişti.

FİLİSTİN-İSRAİL ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın, 7 Ekim sabahı İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısının ardından başlayan çatışmaların 10'uncu gününde devam ediyor. Çatışmalarda bilanço giderek ağırlaşırken İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 2 bin 750'ye yükseldi, 9 bin 700 kişi de yaralandı.

İsrail Sağlık Bakanlığı, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının saldırıya geçtiği 7 Ekim'den bu yana yaralananların sayısının 3 bin 968'e yükseldiğini açıkladı. Çatışmalarda 286'sı asker bin 300 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 500 kişi yaralandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...