Tgrt Haber

Sudan’da darbe üstüne darbe! Ağır top atışları ve çatışma sesleri duyuldu: Can kaybı her geçen dakika artıyor!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Nisan 2023 09:06 - Güncelleme : 16 Nisan 2023 09:13

Sudan’da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalarda her geçen dakika can kaybı başlıyor. Ülkedeki çatışmalarda can kaybının 56’ya yükseldiği belirtilirken ağır top atışları ve çatışma sesleri ülkeyi inletti.

Sudan’ın başkenti Hartum​ ve çeşitli şehirlerde Sudanordusu ile paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri(HDK) arasında silahlı çatışmalar başladı. Ordu ile HDK arasında HDK’nin tamamen orduya katılmasını öngören askeri güvenlik reformu konusunda anlaşmazlık iki güç arasında çatışmaya döndü.

CAN KAYBI YÜKSELDİ..

Sudan Merkezi Doktorlar Komitesinden yapılan açıklamaya göre, başkent Hartum ve çeşitli kentlerde ordu ile HDK milisleri arasındaki çatışmalarda 56 sivil hayatını kaybetti, aralarında askerlerin de bulunduğu 595 kişi yaralandı.

Komite, "Aklıselimin hakim olması ve masum, silahsız sivillerin canına mal olan çatışmaların derhal durdurulması, alıkonan, mahsur kalanların tahliyesi ve yaralılara ilk yardım için güvenli koridorların açılması çağrısında bulunuyoruz." açıklamasını yaptı.

TOP ATIŞLARI DUYULDU…

Sabah erken saatlerde başkent Hartum, Omdurman ve yakınlardaki Bahri'de ağır top atışları duyulurken, Kızıldeniz kıyısındaki Port Sudan’da da çatışma seslerinin duyulduğu aktarıldı. RSF tarafından yapılan açıklamada, “Port Sudan'daki Hızlı Destek Kuvvetleri yabancı uçakların saldırısı altında. Dış müdahaleye karşı uyarıyor, bölgesel ve uluslararası kamuoyunu bu saldırganlık ve davranışa son vermeye çağırıyoruz” denildi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...