Tgrt Haber

Suudi Arabistan’dan vatandaşlarına 'Lübnan'ı terk edin' çağrısı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 20:28 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 20:45
Suudi Arabistan’dan vatandaşlarına 'Lübnan'ı terk edin' çağrısı 

Suudi Arabistan, Lübnan’daki vatandaşlarına İsrail ile güney sınırında yaşanan gerginlik sebebiyle vatandaşlarına Lüban'ı terk etmeleri konusunda çağrıda bulundu. 

Suudi Arabistan​'ın Beyrut Büyükelçiliği resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suudi hükümetinin Lübnan​'ın İsrail sınırındaki güney bölgelerindeki gelişmeleri yakından izlediği vurgulanarak, bu ülkede bulunan tüm Suudi vatandaşlarının derhal Lübnan topraklarını terk etmeleri çağrısında bulunuldu."

LÜBNAN’A SEYAHAT UYARISI

Suudi Arabistan vatandaşlarına Lübnan'da gösteri için toplanılan kalabalık bölgelerden uzak durulması konusunda tavsiyede bulunulan açıklamada, ayrıca Suudi Arabistan'dan Lübnan'a seyahat edilmemesi söylendi. 

İSRAİL VE LÜBAN SINIRINDA HAREKETLİLİK

Lübnan'daki Hizbullah​ Hareketi bugün, İsrail'e ait sınırdaki askeri toplanma üssü ve gözetleme kulesinin güdümlü füzeyle vurulduğunu duyurmuştu. İsrail ordusu ise Lübnan'daki 2 askeri hedefin vurulduğunu ve Lübnan'dan hafif silahlarla da Şebaa Çiftlikleri'ndeki İsrail askerlerine yönelik ateş açılması üzerine karşılık verildiğini açıklamıştı. 

AKSA TUFANI OPERASYONU 

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki çatışmalar 12'nci gününde sürerken İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarının şiddetini artırıyor. 

İsrail-Filistin arasındaki çatışmalar diğer bölgelere de sıçradı. Lübnan sınırında 8 Ekim'de İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda 8 Hizbullah, 2 İslami Cihad Üyesi, 1 gazeteci, 2 sivil hayatını kaybetti. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 2 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil öldü. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...