Tgrt Haber

İsrail Gazze'yi kuşattı, sınıra tank yığdı: Namlular bölgeye çevrilidi

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
14 Ekim 2023 13:06 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 18:09

Gazze’ye kara harekatı planlayan İsrail, hazırlıklarını sürdürüyor. TGRT Haber editörü Emre Diner ve Kameraman Yusuf Öztürk, İsrail-Gazze sınırındaki son durumu aktardı.

İsrail ile Hamas​ arasındaki savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Binlerce Filistinliyi öldüren ve Gazzeyi havadan bombalayan İsrail, sivillerin güneye göç etmesi konusunda 24 saat vermişti. 24 saatlik sürenin dolmasından ardından İsrail, 6 saat daha ek süre verdi. Kara harekatına hazırlanan İsrail sınırındaki son gelişmeleri TGRT Haber editörü Emre Diner ve kameraman Yusuf Öztürk aktardı. 

İsrail Gazze'yi kuşattı, sınıra tank yığdı: Namlular bölgeye çevrilidi

SINIRIN SIFIR NOKTASINDA HAREKETLİLİK 

Emre Diner şunları söyledi: “İsrail tankları peş peşe geliyorlar. Sınıra doğru hareket halindeler. İsrail ordusunun kullandığı kilometrelerce tank kuyruğu var. Kara harekatı​ başlar mı başlamaz mı? Oldukça hareketli anlar yaşanıyor. Sınıra sıfır noktasında yayını sürdürüyoruz. Karada çalışmalar var. Askerler tankların geçişi içinde hazırlık yapıyor. Burası dünyanın gözünün çevrildiği bölge. Zaman zaman havan topları saldırıları oluyor. Şu an 13 tank ise bekler vaziyette. Tankların arkasında askeri araçlar da bulunuyor, konvoya eskortluk ediyor. İsrail medyası kara harekatının an meselesi olduğunu yazıyor” dedi.  

Tankların sayısını sayamadığını kaydeden Diner, "Çok tarihi anlar yaşanıyor. Kara harekatı eli kulağında. Bu tanklar kare harekatının her an başlayacağı izlenimi veriyor. Tankların arkasında sağlık ekipleri var. Tanklar hareket ediyor. Şu anda geç işareti verildi. Karaya doğru hareket ediyorlar. Tnaklar sınıra konuşlanıyor, arada bir atış da yapıyorlar" ifadelerini kullandı. 

TURİST OTOBÜSLERİYLE ASKER TAŞIYORLAR

Sınır kasabası olan Aşkelon’a giden Diner, “Tanklar bekletiliyor. Onlarca tank var, konuşlandırılmış durumda. Turist otobüsleri ile asker taşınıyor. Tek bir emir bekler vaziyette bulunuyorlar. Tankların kenarında ibadet ediyor askerler” dedi.

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...