Tgrt Haber

Türkiye'nin F-35 programına ilişkin ABD'den açıklama 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
31 Ocak 2024 23:52 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 23:54
Türkiye'nin F-35 programına ilişkin ABD'den açıklama 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Türkiye'nin F-35 savaş uçağı programına yeniden katılımının, S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili endişelerin giderilmesi durumunda mümkün olabileceğini belirtti.

Türkiye​'nin F-16 savaş uçaklarının satın alımının ardından F-35​ programına geri dönüşü konusunda şu anda herhangi bir değişiklik ya da yeni bir gelişme olmadığını vurgulayan Kirby, Türkiye'nin bu konudaki endişeleri gidermesi halinde katılımın yeniden mümkün olabileceğini dile getirdi.

Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan ABD​ Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Victoria Nuland, Rusya​'dan alınan S-400​ füze savunma sistemi konusunun çözülmesi halinde Türkiye'nin F-35 programına yeniden kabul edilmesinden memnuniyet duyacaklarını söyledi.

"RESTORE EDİLEBİLİR"

Kirby yaptığı açıklamada, "Bu konudaki görüşmelerimiz sürüyor, eğer Türkiye bu konudaki endişelerimizi giderebilirse ondan sonra F-35 programına katılımı restore edilebilir" dedi. 

Türkiye'nin F-35 programına ilişkin ABD'den açıklama 

Türkiye, 12 Temmuz 2019 yılında Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi satın alması nedeniyle ABD tarafından F-35 programından çıkarılmıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...