Tgrt Haber

Türkiye'nin kararı dünya basınında geniş yankı buldu: İsveç NATO'ya katılma yolunda

11 Temmuz 2023 08:52 - Güncelleme : 11 Temmuz 2023 09:16

Türkiye ve İsveç NATO için uzlaşmaya vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in görüşmesinin ardından çıkan karar dünya basınında da geniş yankı buldu. Dış basının manşetlerinde ''Türkiye, İsveç'in NATO'ya katılmasına izin vermeyi kabul etti'' ifadeleri yer aldı.

Türkiye​, İsveç​ ve NATO​, İsveç'in NATO'ya katılım talebine ilişkin uzlaşmaya vardı. Karar, dünya basınında geniş yankı buldu. Amerikan The Washington Post haberi, "Türkiye zirve öncesi, İsveç'in NATO'ya katılım talebine karşıtlığını geri çekti" başlığıyla verdi.

Türkiye ve Macaristan'ın İsveç'in NATO'ya katılımına onay vermesiyle beraber ittifakın genişleyeceği, Avrupa güvenliğinin sağlamlaşacağı yorumları dış basında yer aldı.

''RUSYA'YA KARŞI TARİHİ GENİŞLEME''

The Wall Street Journal da "Türkiye, İsveç'in NATO'ya katılmasına izin vermeyi kabul etti" manşetini attı. Türkiye'nin onayının, NATO'nun Rusya işgaline karşı tarihi genişlemesinin tamamlanması için yolu açtığı vurgusu yapıldı.

Türkiye'nin kararı dünya basınında geniş yankı buldu: İsveç NATO'ya katılma yolunda

''İSVEÇ İÇİN İYİ BİR GÜN''

İngiliz yayın organı BBC, Stoltenberg​'in sözlerine atıfta bulunarak, "Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğini destekleyecek" manşetini attı. Haberde, İsveç Başbakanının "İsveç için iyi bir gün" sözleri hatırlatıldı.

Türkiye'nin kararı dünya basınında geniş yankı buldu: İsveç NATO'ya katılma yolunda

''SON SÖZ TBMM'NİN''

Financial Times, haberi "Erdoğan, İsveç'in NATO hedefini desteklemeyi kabul etti" başlığıyla verdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in, "Erdoğan​, katılım protokolünü Meclis'e götürecek" sözlerine yer verildi. İsveç'in NATO'ya katılmak için Türkiye'ye terörle mücadele sözü verdiği de belirtildi.

Türkiye'nin kararı dünya basınında geniş yankı buldu: İsveç NATO'ya katılma yolunda

''İSVEÇ NATO'YA KATILMA YOLUNDA''

The Times da "Erdoğan İsveç'in NATO üyeliğine itirazını geri çekti" manşetini attı. Haberde, "İsveç, Türkiye’nin itirazlarını geri çekmesinin ardından önümüzdeki haftalarda NATO'ya katılma yolunda ilerliyor." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...