Tgrt Haber

Ukrayna ataklarından vazgeçmiyor! Rusya'ya İHA ile saldırı girişimi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Ağustos 2023 10:14 - Güncelleme : 09 Ağustos 2023 10:54
Ukrayna ataklarından vazgeçmiyor! Rusya'ya İHA ile saldırı girişimi

Ukrayna'nın gönderdiği insansız hava araçları (İHA) Moskova'ya doğru uçarken imha edildi. Rusya, saldırı girişiminin hava savunma sistemleri ile engellendiğini açıkladı. 

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgal girişimi şiddetli çatışmalarla devam ederken Ukrayna atağa geçti. Rusya'yı hedefine alan Ukrayna, Moskova​'ya üst üste yaptığı İHA saldırı girişimlerinden birini dün gerçekleştirdi. 

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “İki insansız hava aracının (İHA) şehre doğru uçtuğu kaydedildi. İkisi de hava savunma sistemleri tarafından imha edildi” dedi. Sobyanin, bir dronun şehrin güneyinde bulunan Domodedovo bölgesinde, ikinci dronun ise başkentin batısında yer alan Minsk otoyolu bölgesinde düşürüldüğünü söyledi. İmha edilen dronların oluşturduğu enkaz nedeniyle yaralanan olmadığını aktaran Sobyanin, ilk yardım ekiplerinin olay yerine sevk edildiğini ifade etti.

BİR HAFTADA 3 SALDIRI GİRİŞİMİ

Rusya Savunma Bakanlığı ise Ukrayna'nın insansız hava araçlarıyla saldırı girişiminde bulunduğunu bildirdi. Hava savunma sistemlerinin iki İHA'yı imha ettiğini aktaran bakanlık, herhangi bir can kaybı veya hasarın meydana gelmediğini belirtti.

Söz konusu saldırı girişiminin Moskova’ya bu hafta içinde yapılan üçüncü saldırı girişimi olduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz 1 Ağustos’ta Moskova’daki bir binaya 2 gün içinde 2 kez dron ile saldırı düzenlenmiş, Rusya saldırıların Ukrayna’nın düzenlediğini öne sürmüştü. Ukrayna tarafından konuya ilişkin açıklama yapılmamıştı.

ZELENSKİY: RUSYA'YA KARŞI SALDIRI ZOR VE YAVAŞ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise ülkesinin Rusya’ya yönelik başlattığı karşı saldırının zor ve yavaş ilerlediğini söylerken müttefik Batı ülkelerine üstü kapalı sitemde bulundu.

Ukrayna lideri, Latin Amerika basın kuruluşlarına yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun Rus askeri güçlerine daha önce karşı saldırı başlattığının altını çizdi. Zelenskiy, "Saldırı zor ve muhtemelen birilerinin istediğinden daha yavaş ilerliyor. Elimizdeki silahlar yetersiz ve bu nedenle savaşmak çok zor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...