Tgrt Haber

Rusya-ABD soğuk savaşı yakın! Patriot devreye girdi, 3 Rus savaş uçağı düştü

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
23 Aralık 2023 11:00 - Güncelleme : 23 Aralık 2023 11:10

Son dakika haberi: İsrail-Hamas savaşı sürerken Ukrayna ve Rusya arasındaki çatışmalardan da yeni haberler geliyor. Ukrayna ordusu, ülkenin güneyindeki Herson bölgesinde Rusya’ya ait 3 Su-34 tipi savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı. Uçakların düşürülmesinde ABD yapımı Patriot füzelerinin kullanıldığı belirtiliyor.

İsrail'in Gazze'de sivil saldırıları sürerken gözler Rusya-Ukrayna savaşına bir kez daha çevrildi. Rusya-Ukrayna arasında Şubat 2022’de başlayan savaş devam ediyor. Ukrayna​ Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, dün Herson bölgesi üzerinde Rusya’ya ait 3 Su-34 savaş uçağının düşürüldüğü belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy​ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uçakları düşüren askerlere teşekkür etti. Zelenskiy, “Her Rus pilot bilmelidir ki her Rus katil bizim yanıtımızla karşılaşacaktır ve hiçbiri adaletten kaçamayacaktır” ifadelerini kullandı.

ABD YAPIMI PATRİOT DEVREDE

Ukraynalı havacılık uzmanı Valeriy Romanenko medyaya verdiği röportajda, Rus savaş uçaklarının düşürülmesinde büyük ihtimalle ABD yapımı Patriot füzelerinin kullanıldığını belirtti.

Rusya-ABD soğuk savaşı yakın! Patriot devreye girdi, 3 Rus savaş uçağı düştü

Rusya’dan ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Rusya​, Ukrayna'ya silah yardımı yapan ABD ve AB'ye tepki göstermeye devam ediyor. İki süper güç ülke arasında tansiyon yüksek. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, ABD'nin Ukrayna'ya yönelik yardımlarının devam etmesi gerektiğini belirterek, "ABD'nin bize ihanet etmeyeceğinden ve üzerinde anlaştığımız şeyleri sonuna kadar yerine getireceğinden eminim." dedi. Zelenski, Rusya ile müzakere edilmesinin de gündemde olmadığını söylemişti.

Putin​, ABD Başkanı Biden​'ın Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kazanması halinde bir NATO ülkesine saldıracağı yönündeki sözlerini "tamamen saçmalık" olarak nitelemişti.

Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hayrettin 23 Aralık 2023 11:56

İnsanlar neyi paylasamiyur acaba sonuçta ölüm var

Sonraki Haber Yükleniyor...