Tgrt Haber

Wagner’in kara kutusuna ulaşıldı! Cesetlere moleküler genetik inceleme yapılacak

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Sabah, Daily Mail
26 Ağustos 2023 15:15 - Güncelleme : 26 Ağustos 2023 15:20
Wagner’in kara kutusuna ulaşıldı! Cesetlere moleküler genetik inceleme yapılacak

Wagner lideri Yevgeniy Prigojin'in de içinde olduğu uçak geçtiğimiz günlerde düşmüştü. Tüm dünyanın gündemine bomba gibi düşen olayda uçağın kara kutsuna ulaşıldı. Enkazdan çıkarılanların kimliklerinin tespit edilebilmesi için moleküler genetik inceleme yapıldığı belirtildi.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin'e isyanı ile dünyanın gündemine oturan Wagner​'in lideri Yevgeniy Prigojin öldü mü, öldürüldü mü, yoksa kaçtı mı? Çok sayıda senaryo yazılırken Prigojin'in düşen uçağı ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. İşte Rusya'dan yapılan son dakika açıklama. Rusya Soruşturma Komitesi (SLEDCOM), dün akşam Yevgeny Prigozhin'in yolcu listesinde olduğu düşen uçağın enkazından 10 kişinin cesedine ve kara kutuya ulaştıklarını açıkladı.

MOLEKÜLER İNCELEME YAPILACAK 

SLEDCOM'un açıklamasında "İlk incelemelere göre kaza yerinde 10 ceset bulundu. Kimliklerinin belirlenmesi için moleküler genetik incelemeler yapılmaktadır. Uçuş kayıt cihazlarına el konuldu ve olay yerinin detaylı incelemesi devam ediyor. Kazanın tüm koşullarını belirlemek için önemli olan eşya ve belgelere de el konulmaktadır ve gerekli adli incelemeler yapılacaktır" denildi.

Putin'in yemek şefiydi

KESİK PARMAKTAN TEŞHİS EDİLDİ 

Dün Daily Mail'de yer alan bir haberde, Prigojin'in cesedinin enkazdan çıkarıldıktan sonra kısmen kesik olan parmağından teşhis edildiği iddia edilmişti. Rus Telegram kanallarında; Prigojin'in cezaevinde yatarken parmağının bir kısmının koptuğu iddiaları yer alıyordu. Kazanın nasıl gerçekleştiğine ilişkin ise spekülasyonlar sürüyor. ABD istihbaratı ön değerlendirmesinde kazanın kasıtlı bir patlamadan kaynaklandığını öne sürdü. Pentagon, şu ana kadar karadan havaya savunma füzesine işaret eden herhangi bir kanıt sunulmadığını belirtti.

Ryde, ABD'nin Prigojin'in öldürüldüğünü düşündüğünü vurgulayarak, "Çeşitli faktörlere dayalı ilk değerlendirmemiz onun muhtemelen öldürüldüğü yönünde" dedi.

 

Kaynak: Sabah, Daily Mail
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...