Tgrt Haber

Yunan komutan MİT ve Hakan Fidan’ı analiz eden bir yazı kaleme aldı: Varlığı endişe verici

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
08 Kasım 2022 10:17 - Güncelleme : 08 Kasım 2022 10:28
Yunan komutan MİT ve Hakan Fidan’ı analiz eden bir yazı kaleme aldı: Varlığı endişe verici

Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginlik sürerken gerek Yunan basını gerek ise Yunan komutanlar Ankara’ya yönelik dikkat çeken analizlerini yayınlamaya devam ediyor. Yunan Korgeneral Lazaros Kambouridis MİT’in son dönemde gerçekleştirdiği başarılı operasyonlara dikkat çekerken MİT Başkanı Hakan Fidan’ın varlığının “endişe verici” olduğunu dile getirdi.

MİT’in gerek yurt içinde gerek ise yurt dışındaki başarılı operasyonları Yunanistan’da gündem oldu. Türkiye​ ile yaşanan gerginlik sonrası Ankara’yı yakın markaj altına alan Yunanistan’da Korgeneral Lazaros Kambouridis, MİT’in operasyonel gücünün Atina için ne anlama geldiğini anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan özellikle yurt dışındaki resmi ziyaretlerinde MİT Başkanı Hakan Fidan’ın da varlığına işaret eden Kambouridis bu durumu “endişe verici bir nokta” olarak tanımladı.

MİT’İN OPERASYONLARINI ANLATTI

MİT’in operasyonel yetenekleri ve yaptığı operasyonlara dikkat çeken Yunan komutan ülkesinin alarm durumuna geçmesine dikkat çekti. Türk hükümetinin terör örgütlerine ağır darbeler indirdiği  ve MİT’in de bu başarılı operasyonlarda yer aldığını söyleyen Kambouridis “MİT'in Irak'taki rolü, hem siyasi hem de operasyonel düzeydeki gelişmeleri etkilemesinden dolayı Türk çıkarları için önemli kabul ediliyor. MİT, Kuzey Irak'ta PKK liderlerine yönelik silahlı operasyonlar düzenledi." İfadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN ELİNİ GÜÇLENDİRİYOR”

NATO’ya katılmak isteyen İsveç ve Finlandiya’dan iadesi istenen isimlerle ilgili MİT’in önemli bir görev üstlendiği bunun da masada Türkiye’ye üstünlük sağladığını söyleyen Kambouridis ayrıca, "MİT, Türkiye'deki İsrail vatandaşlarının güvenliğine yönelik operasyonlarından bu yana Ankara-Tel Aviv ilişkilerinin yeniden kurulmasında önemli bir rol oynadı." ifadesini kullandı.

YUNAN KORGENERAL KAMBOURİDİS KİMDİR?

Korgeneral e.a. Lazaros Kambouridis, Ulusal Savunma Okulu mezunu, Nottingham Trend Üniversitesi'nden MBA, Atina Üniversitesi Tarih ve Etnoloji Bölümü Mezunu ve Panteion Üniversitesi'nde doktora adayı. 1995-1999 döneminde İstanbul'daki Yunan Diplomatik Misyonu, 2013-2017 döneminde Ankara'daki Yunanistan Büyükelçiliği'nde Savunma Ataşesi. Mart / 2022'de terhis edildi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hakan 8 Kasım 2022 14:36

Chp nin Hakan Fidan rahatsızlığının nereden geldiğini şimdi daha iyi anlamış olduk.

Sonraki Haber Yükleniyor...