Tgrt Haber

Yunanistan'da iklim krizi zammı! Su fiyatları güncellendi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
11 Eylül 2024 18:24 - Güncelleme : 11 Eylül 2024 18:28
Yunanistan'da iklim krizi zammı! Su fiyatları güncellendi

Dünyayı etkisi altına alan iklim krizi Yunanistan'da su fiyatlarına yansıdı. Temiz su kaynakları her geçen gün daha da önem kazanırken ülkede su fiyatlarında tüketim miktarına bağlı olarak kademeli artış yapılacağı açıklandı. 

Yunanistan​ Çevre ve Enerji Bakanı Theodoros Skilakakis, düzenlediği basın toplantısında, iklim krizinin su kaynakları üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, hükümetin bu konuda uygulayacağı tedbirleri açıkladı. Yeni tedbirler kapsamında su fiyatlarına zam yapılacağı bildirildi. 

Skilakakis, susuzluğun özellikle güney Ege​, Mora Yarımadası​, Girit Adası'nın bazı kesimleri ve su kaynaklarını Orta Yunanistan'dan alan başkent Atina​ ve çevresinde ciddi boyutlara ulaştığını belirtti.

Yunanistan'da iklim krizi zammı! Su fiyatları güncellendi - 1. Resim

Çevre Bakanı, Atina'nın da dahil olduğu bölgede su ve kanalizasyon hizmetlerinden sorumlu olan EYDAP'ın yetki alanının alınacak önlemler çerçevesinde genişletileceğini duyurdu. Benzer bir önlem Selanik'te görev yapan EYDATH için de geçerli olacak.

SU FİYATLARINA ZAM! 

Ayrıca ülkede su tüketiminin miktarına bağlı olarak su faturalarında artışa gidileceğini ifade eden Skilakakis, fiyatlandırmanın kademeli olarak yükseleceğini açıkladı.

Yunanistan'da iklim krizi zammı! Su fiyatları güncellendi - 2. Resim

Skilakakis, susuzlukla mücadele etmek için kapsamlı bir eylem planına ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, deniz suyunun arıtılması ve sarnıç sistemlerinin kullanımına yönelik projelerin de gözden geçirileceğini ekledi.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gul15 Şubat 2022 21:10

ALLAH RAHMET ETSİN MEKANI CENNET OLSUN AİLESİNİN BASI SAGOLSUN ALLAHTAN SABIR NİYAZ EDİYORUM NURLAR İCİNDE YATSIN

Sonraki Haber Yükleniyor...