Tgrt Haber

Bahçeli gündeme getirdi, YÖK Başkanı noktayı koydu: Çalışmamız yok

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
22 Haziran 2023 11:33 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 11:50
Bahçeli gündeme getirdi, YÖK Başkanı noktayı koydu: Çalışmamız yok

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında gündeme getirdiği 'üniversite sınavları kaldırılmalı' çıkışına YÖK Başkanı Erol Özvar, noktayı koydu. Özvar, üniversiteye giriş sınavlarının kaldırılması yönünde çalışmalarının bulunmadığını söyledi.

MHP lideri Devlet Bahçeli​, geçtğimiz günlerde partisinin grup toplantısında, "Ümit ediyorum ki üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzak değil" ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli'nin bu çıkışı sonrası YÖK Başkanı Prof.Dr. .Erol Özvar konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATI OLURSA, ÇALIŞABİLİRİZ"

Dünyada üniversiteye seçme ve yerleştirme usulleri farklı olabildiğini belirten Özvar, "Bazı ülkelerde herhangi bir genel sınav yapılmıyor. Çocuklar ilk, orta eğitimi boyunca ortaya koydukları akademik başarıyla üniversitelere müracaat ediyorlar, üniversiteler kendi içinde bu öğrencileri değerlendirerek seçim yapabiliyor. Bizim gibi ülkelerde de genel bir üniversite giriş sınavı yapılıyor. Bizde yapılmasının sebebi üniversiteye erişmek isteyen aday sayısının çokluğu. Burada tabii siyasilerin iradesi önemlidir. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bizlere bir talimatı olursa, biz bu konuda çalışabiliriz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bu konuda bir iradesi olursa, sınavlar konusunda alternatif çalışmalar yapabiliriz" dedi..

"BİZİM ŞU ANDA HERHANGİ BİR HAZIRLIĞIM YOK"

Üniversite sınavının kaldırılmasına ilişkin bir gündemlerinin şu an olmadığını bildiren Özvar, "Bu sistemin bir bütün olarak inşa edilmesi lazım. Bütün ortaöğretim ve yükseköğretimi bir bütün olarak değerlendirerek ancak yapabileceğimiz bir iştir bu. Bizim şu anda herhangi bir hazırlığımız yok. Biz önce 2023 yerleştirme işlemlerini tamamlamak, ondan sonra neticeyi görmek istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...