Tgrt Haber

Cevdet Yılmaz'dan OVP açıklaması! Yeni yol haritası belli oluyor

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
02 Eylül 2024 17:06 - Güncelleme : 02 Eylül 2024 17:13
Cevdet Yılmaz'dan OVP açıklaması! Yeni yol haritası belli oluyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Orta Vadeli Programımızı yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız" dedi. Gözler yeni OVP'ye çevrildi. Sosyal medya hesabından 2024 yılı ikinci çeyrek büyüme verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, kalıcı fiyat istikrarı vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz​, yeni ekonomi programına ilişkin açıklamalarda bulundu.Cari açığın OVP tahmininden çok daha hızlı düştüğüne dikkat çeken Yılmaz,  "Orta Vadeli Programımızı yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

YILMAZ'DAN OVP AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz​, sosyal medya hesabından 2024 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamlarını yorumladı.

Cevdet Yılmaz'dan OVP açıklaması! Yeni yol haritası belli oluyor - 1. Resim

Yeni yol haritası içeren güncellenmiş Orta Vadeli Programın yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz​'ın öne çıkan açıklamaları şöyle;

"2023 yılı kapsamında GSYH verileri de yukarı yönlü güncellenmiş olup yüzde 5,1 oranında reel büyümeyle milli gelirimiz 1,1 trilyon doları aşarken, kişi başına düşen milli gelirimiz bir önceki yıla göre 2.584 dolar artarak 13 bin 243 dolara ulaşarak OVP hedefimizin üzerinde gerçekleşti.

2024 yılı ikinci çeyreği büyümesinde, sıkı para ve maliye politikalarının gecikmeli etkilerine ek olarak sanayi üretiminde ve ihracat performansındaki zayıflamaya neden olan takvim ve köprü günü etkilerinin devreye girdiği değerlendirilmektedir."

Cevdet Yılmaz'dan OVP açıklaması! Yeni yol haritası belli oluyor - 2. Resim

OVP YAKIN ZAMANDA DUYURULACAK

"Tüketim ekonomisinden üretim ekonomisine geçiş çabalarımıza devam edeceğiz.

Kalıcı fiyat istikrarını sağlayarak sürdürülebilir büyümeyi güçlendirerek vatandaşlarımızın refahını artıracak politikaları kararlılıkla uygulayacağız.

Bu kapsamda hedeflerimize ulaşacağımız yol haritamızı içeren güncellenmiş Orta Vadeli Programımızı (2025-2027) yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız" 

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...