Tgrt Haber

1 gramdan 890 lira kazanç! İslam Memiş miktara dikkat çekti, altın için rekor seviyeyi açıkladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
25 Aralık 2023 11:47 - Güncelleme : 25 Aralık 2023 11:53
1 gramdan 890 lira kazanç! İslam Memiş miktara dikkat çekti, altın için rekor seviyeyi açıkladı

Altın, 2023 yılının en çok kazandıran yatırımı olurken 2024 yılında da benzer bir unvana sahip olacak gibi görünüyor. Yatırımcı yılbaşından bu yana bir gram altından 890 lira kar elde etti. 2023'te enflasyondan kaçmak için altın alan yatırımcı gelecek yılın görünümünü merak ediyor. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş “Altın yatırımcısının fiyata değil miktara odaklanması lazım” diyerek gram altın için 3 bin TL rakamını verdi.

Orta Doğu’da bitmeyen gerilimin piyasalara etkisi devam ederken merkez bankalarının para politikaları da yakından takip ediliyor. Küresel piyasalarda yılbaşına tatili nedeniyle veri akışı azalırken karışı seyir hâkim. ABD Merkez Bankası​ yetkililerinin açıklamalarının piyasalarda güvencin algılanması ise altın​ ve dolar​ fiyatlanmalarını etkiledi. 2024 yılında altının yurt içi piyasalarda çıkacağı seviyeyi Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıkladı.

ALTINA FAİZ​ DESTEĞİ GELİYOR

ABD Merkez Bankası'nın gelecek yıl faiz oranlarını düşürmeye başlayacağı yönündeki görüşler dolar endeksinde düşüşlere altında değer kazançlarına kapı araladı. Gram altın​, Hazine tahvil getirilerinde yaşanan keskin düşüşten de yararlanarak art arda ikinci haftada da kazanç elde etti. Enflasyon ve PCE verileri faiz artırım döngüsünün sona gelmesi görüşünü destekledi. 

Ons altın, 2.053 dolar seviyelerinden işlem gördü.  Gram altın tarafından ise ons altından gelen destekle yukarı yönlü hareketler gözlendi. Çeyrek altın 3 bin 240 liradan, cumhuriyet altını 13 bin 190 liradan satılıyor. Ekranlarda 1.932 liradan görülen gram altın Kapalıçarşı’da 2 bin liranın üzerinde seyrediyor.

DOLAR ENDEKSİ 5 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

DXY, önceki işlem seansındaki 101,6980 seviyesinden 24 Aralık Pazar günü %0,01 artışla 101,7090'a yükseldi. Bu oran beş ayın en zayıf performansı olarak kayıtlara geçti.

1 gramdan 890 lira kazanç! İslam Memiş miktara dikkat çekti, altın için rekor seviyeyi açıkladı

BİR GRAMDAN 890 LİRA KAR ELDE EDİLDİ

İslam Memiş piyasaları değerlendirdiği açıklamalarında altın için gelecek yıl yeni rekorların geleceğini ifade ederek şunları kaydetti: 

2023 yılı içerisinde altın yatırımcısının, gram altın yatırımcısının yine en çok kazanan yatırımcı olduğunu gördük. 1.115 lira seviyesinden yıla başlayan gram altın bugün 2.005 lira seviyesine kadar yükseldi. 890 liralık bir yükseliş var karşımızda. Yüzde 80 civarında bir değer artışı var. 

2024 YILINDA 3 BİN TL SEVİYELERİ GÖRÜLECEK

Risk olmadan sabit bir getiriden bahsediyoruz. Yine 2023 yılının şampiyonu olan gram altın 2024 yılında en fazla kazandıran yatırım aracı statüsünün olmasını şahsen bekliyorum. Gram altın tarafında yılın ilk çeyreğinde 2.250, yılın ikinci çeyreğinde 2.500 TL, yılın üçüncü veya dördüncü çeyreğinde ise 3.000 TL seviyesini hedef alan bir yükseliş öngörüyorum.

1 gramdan 890 lira kazanç! İslam Memiş miktara dikkat çekti, altın için rekor seviyeyi açıkladı

ONS ALTINDA YUKARI YÖNLÜ BEKLEYİŞ

Faiz politikaları burada önemli bir etken olacaktır. Özellikle yılın ikinci yarısında merkez bankalarının faiz indirme politikaları ons altın tarafında bir yükselişe neden olacağını tahmin ediyorum. Ons altın tarafında beklentim 2.350 dolar seviyesi kademeli olarak 2.150, 2.170, 2.250 ve yukarı yönlü hareketlerini yıl içinde sürdürecek bir fiyatlama bekliyorum.

FİYATA DEĞİL MİKTARA ODAKLANIN

Tabii ki dolar kurunda da yine 30 lira seviyesinden yıla başlayan ve 2024 yıl içinde özellikle yıl ortalarında 45 lira seviyesine kadar yükselişini sürdürecek bir dolar kuru beklediğim için ons ve çarpanına baktığımız zaman gram altında 3.000 lira seviyesinin hedef seviyesi olduğunu söyleyebilirim.

Yine 2024 yılında altın yatırımcısının fiyata değil miktara odaklanması lazım. Her ay bir yükseliş göreceğiz ve her ay yeni rekor cümlelerini çok duyacağız. Ancak miktarı arttırmak bence daha kıymetli. 2024 yılında gram altının ciddi yükselişini göreceğiz.”

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...