Tgrt Haber

70 bin lira maaşa işçi bulamıyor! Yeni yılda 150 bin liraya ulaşabilir

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Aralık 2023 11:18 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 11:40

6 Şubat'taki deprem felaketinde büyük yıkıma uğrayan Malatya’da, yeniden inşa çalışmaları sürüyor. Ancak inşaat firmaları dertli. Aylık 70 bin TL maaşa dahi çalıştıracak usta bulunamıyor.

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve "Asrın Felaketi" ismiyle tarihe kazınan depremlerin yaralarını sarmaya devam ediyor. Felaketin en çoketkilediği illerden biri olan Malatya​ adeta yeniden inrşa ediliyor. Ancak sektör büyük bir sorunla karşı karşıya: İşçi!

PİYASADA USTA​ YOK

İnşa ve imar çalışmalarının hızla sürdüğü kentte firmalar çok yüksek maaş teklif etmelerine rağmen çalıştırılacak sıva, kaynak ve boya ustası bulmakta güçlük çekiyor.

Konuya ilişkin konuşan Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya İnşaat​ Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, depremlerin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen 60-70 bin TL maaşla çalıştıracak usta bulamadıklarını ifade etti.

"150 BİN LİRAYA ULAŞABİLİR"

Depremlerden en fazla etkilenen 4 ilden birinin Malatya olduğunu belirten Bülbüloğlu, "Malatya'da Ciddi bir anlamda barınma ve iş yeri sorunu yaşanıyor. Sezonun sonuna gelmiş durumdayız yeni sezonda yerinde dönüşümler, orta hasarlı binaların tadilatları, TOKİ konutlarda ki yeni etap çalışmaları da üst üste gelince usta maaşlarının 100 -150 bin TL ulaşarak ciddi bir sıkıntının yaşanacağı görülüyor" dedi.

Bu konuda yetkili isimlerin konuya ilgi göstermesini beklediklerini ifade eden Bülbüloğlu, "El emeği ile çalışan ustalarımızı her zaman savunuyoruz ama vatandaşlarımız da yazık. Yeni sezon için önlem alınmalı aksi taktirde özellikle yerinde dönüşüm konusunda ciddi sıkıntıya neden olabilecektir” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...